Izvor: Glas zapadne Srbije | Ponedeljak, 13.05.2019.| 13:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Strani investitori merkaju hotel Mlinarev san i Sportski centar u Arilju - Opština planira rekonstrukciju trga i novi most

Ilustracija (Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
Delegacije iz Slovenije, Japana i Italije posetile su Opštinu Arilje i iskazale interesovanje za ulaganja, a najinteresantnije su im lokacije hotela "Mlinarev san" kao i Sportski centar, rekao je za agenciju RINA predsednik Opštine Arilje Miloš Nedeljković.

- U planu nam je rekonstrukcija trga, za koju, prema projektu je potrebno od 15 do 20 miliona. Projektantima smo predložili da rade ne po našem budžetu, jer onda ne bismo mogli da uradimo ništa, već da bude lep i za ponos - kaže Nedeljković.

Investitori su zainteresovani i za ulaganje u stočarstvo.

- U ariljskom kraju veoma mali broj ljudi se bavi ovom poljoprivrednom granom. Samo u Bjeluši i Kruščici imaju domaćinstva koja drže krave, dok je malo povoljnija situacija sa ovcama. Međutim potrebno je da se razvijaju farme, jer su neophodne veće količine proizvoda, što današnji proizvođači ne mogu da obezbede iako imaju porudžbine - navodi Nedeljković, dodajući da lokalna samouprava ne može da izdvoji veća sredstva za podsticaj poljoprivrede.

Prema njegovim rečima ovih dana obezbedili su novac za uređenje jednog dela rečnog korita Moravice.

- Projekat je urađen pre 10 godina za radove u vrednosti 15 mil EUR. Pošto nemamo ta sredstva, pokušavamo da barem uradimo deo, par kilometara jer je to od velikog značaja za sela Mirosaljce, Latvice, Cerovu, Virovu, Dragojevac i druga. Izmenjen projekat smo poslali ministarstvu i nadamo se da će za to izdvojiti od 2 do 3 mil EUR kako bi uradili ono što smo zamislili - ističe Nedeljković.

Takođe, naselje Vrane u Arilju dobiće nov most u vrednosti od 80 miliona dinara koje upotpunosti finansira ministartvo. Projekat je urađen, a ovih dana se čeka i promena urbanističkog plana kako bi se sa radovima počelo početkom leta.

Inače, završen je i most u Radoševu gde se čeka na prijem radova.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.