Izvor: Večernje novosti | Ponedeljak, 13.05.2019.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pripreme za gradnju autoputa Beograd-Sarajevo, radovi procenjeni na 250 mil EUR - U Sremskoj Rači i do 1.000 radnika

Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Na području Sremske Rače počele su pripreme na površini od 5 ha za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo. Trenutno je uposleno 35 majstora iz Turske, u toku je postavljanje montažnih kućica za graditelje firme Tasyapi, kao i priprema terena.

Na ovom delu, gde se Sremska Mitrovica graniči sa Republikom Srpskom gradiće se 23 km puta sa dve petlje, most preko reke Bosut i Save. Ceo posao je procenjen na 250 mil EUR.

Radovi na deonici autoputa od Sremske Rače do Kuzmina u dužini od 17 km, ozvaničiće početak izgradnje jednog od najvećih infrastrukturnih projekata od izuzetnog značaja.

- Ovde će biti izgrađeno više desetina objekata gde će biti smešteno do 1.000 radnika. Pored kampa biće izgrađen i restoran za ishranu radnika, ali i asfaltne i betonske baze - kaže Miroslav Jokić, načelnk Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Grada Sremska Mitrovica.

Na putu prema BiH, kroz naseljena mesta Kuzmin, Bosut i Sremsku Raču, dnevno prođe nekoliko hiljada vozila.

- Posle izgradnje ovog autoputa i novog mosta, nećemo više prelaziti granicu prilikom odlaska u Sremsku Mitrovicu ili Bosut, kaže Radivoje Golubović, predsednik Saveta MZ Sremska Rača.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.