Izvor: eKapija | Nedelja, 12.05.2019.| 10:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prvi Zeleni internacionalni plesni festival "Ples & muzika za sve"

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Udruženje Živimo Zdravije i SAPO pokrenuli su inicijativu da se podstakne fizička aktivnost cele nacije kroz različite oblike aktivnosti prilagođene uzrastima. Najjednostavnija fizička aktivnost koja se svakodnevno sprovodi jeste kretanje uz muziku.

- Kao posebno značajno izdvojili smo ples i sva njegova terapeutska svojstva. Festival je osmišlјen sa idejom edukacije i upoznavanja svih aspekata "Zdravog Života", pre svega mladih, kreiranju novog pristupa svim segmentima društvene zajednice, kroz ples, muziku i igru, uvažavajući njihove potrebe i pre svega radoznalost da nauče nešto novo, poštujući vrednosti i duh vremena u kome živimo - navodi se na sajtu Sava Centra.

Festival je namenjen onima koji su napravili prve i prave plesne korake, malo iskusnijim i profesionalnim plesačima, da koristeći savremena dostignuća iz sveta umetnosti, pokret, koreografiju, osmišlјen scenski nastup, pokažu i ukažu na svu lepotu i zdravstvena i terapeutska svojstva kretanja uz muziku i nauče nas nešto novo-neku novu veštinu, razmene svoja znanja i mišlјenje, prošire svoje vidike.

Festival će se održati 1. juna u Velikoj dvorani Sava Centra a namenjen je onima koji tek žele da budu deo ovog sveta menjajući prvo sebe - "Živimo zdravije-jer zajedno smo bolјi i jači" - navodi se na sajtu SC
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.