Izvor: eKapija | Petak, 10.05.2019.| 14:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro gradnja Kliničkog centra u Gradu sunca kod Trebinja - Drašković traži partnere u projektu

Ilustracija (Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)
Predsednik Poslovnog sistema Swisslion Rodoljub Drašković najavio je skoriju gradnju Kliničko–bolničkog centra u Gradu sunca kod Trebinja, novih privrednih i turističkih sadržaja koji će značajno doprineti povećanju standarda stanovništva, a sve u cilju ekonomskog razvoja regije i uz saradnju i integraciju svih privrednih subjekata, prenosi portal Trebinje live.

- Za sada sam na ovu temu obavio neformalne razgovore, saopštio ideju i viziju, a uskoro sledi da Udruženje privrednika Hercegovine definiše pismo namere i da ga uputi na relevantne adrese kako bi se uključili u realizaciju ovog projekta - kaže Drašković.

On dodaje da je spreman da obezbedi 50% od ukupnih sredstava za gradnju kliničkog centra, najmodernije institucije tog tipa na Balkanu.

- Moramo definisati idejne projekte i izvore finansiranja. Da li će to biti javno-privatno partnerstvo, da li ćemo uspeti da obezbedimo donacije, ili neki drugi model, ostaje da se vidi u narednom periodu. Lično sam angažovao doktore i profesore beogradskog Medicinskog fakulteta i klinika u Beogradu koji rade osnove idejnog projekta - istakao je Drašković.

Kaže da će se na bazi tih idejnih projekata raditi građevinski projekti i definisati nabavka najmodernije savremene medicinske opreme.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.