Izvor: Danas | Petak, 31.07.2009.| 08:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Đačko igralište u Novom Sadu otvoreno za građane

Atletska staza rekonstruisanog Đačkog igrališta je nakon završenog Evropskog juniorskog atletskog prvenstva dostupna atletičarima i rekreativcima željnim trčanja na tartan stazi. Novosađani mogu da posete Đačko igralište radnim danima od osam do 11 sati i od 17 do 21 čas, kao i vikendom od osam do 12 sati. Iako zbog vrućine ljudi uglavnom traže osveženje na Dunavu ili na bazenu, ima i onih sportskog duha koji sebi ne mogu da dozvole opuštanje ni tokom letnjih meseci pa je Đačko igralište od 18 sati već puno rekreativaca.

- Mi smo postavili obaveštenje o korišćenju atletske staze i privremeni raspored kada rekreativci mogu da koriste stazu, a taj raspored će se možda menjati od ponedeljka, ali izmene neće biti drastične. U ovim terminima stazu kontroliše dežurni radnik, a imamo jedino problem sa ljudima koji neredovno dolaze pa preskaču teren van termina, a oni rekreativci koji redovno posećuju Đačko znaju za termine i lako im se prilagođavaju. Naš je zadatak da sačuvamo stazu u ovakvom lepom stanju pa zato planiramo da nabavimo aparate za sakupljanje lišća, a održavanje je za sada zajednički posao fudbalskog kluba Index i Fakulteta sporta i fizičkog obrazovanja - rekao je za Danas Željko Krneta, profesor na Fakultetu sporta i fizičkog obrazovanja.

Na terenima za košarku, fudbal i tenis koji se nalaze na Đačkom igralištu gotovo da tokom celog dana ima rekreativaca, a onih zainteresovanih za kraljicu sportova tokom prepodneva gotovo da i nema, jedino su tu dečaci koji treniraju fudbal pa ih za kratko privuče crvena tartan staza.

- Treniram fudbal u Indexu, a usput malo i trčim po stazi. Na školskom krosu koji se trčao na 800 metara, osvojio sam prvo mesto. Društvo mi danas prave dva dečaka iz Španije, a ja sam najbrži među njima - izjavio je nakon istrčanog kruga Miloš Sakicki, mališan koji je možda buduća nada srpske atletike ili fudbala.

Ulaz na atletsku stazu je sa severne tribine stadiona, odnosno sa strane gde se nalaze otvoreni tereni za košarku i fudbal.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.