Izvor: eKapija | Petak, 10.05.2019.| 12:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prvi Međunarodni dan voćara 15. maja, a Veče šampiona 16. maja na Novosadskom sajmu

(Foto: sajam.net)
Novosadski sajam dodelio je priznanja najboljima za kvalitet proizvoda u robnim grupama semenski materijal, proizvodi hemijske industrije, pivo i proizvodi slični pivu, jestiva ulja, biljne masti, margarini, majonezi i konzumna jaja.

Veliki šampionski pehar za semenski materijal biljnog porekla osvojio je Best Seed Producer iz Feketića, za izuzetan kvalitet dorade širokog asortimana semenskog materijala žita i industrijskog bilja, navodi se na sajtu Novosadskog sajma.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada osvojio je priznanje za izuzetan kvalitet i širok asortiman semenskog materijala žita, industrijskog i krmnog bilja. Isto priznanje, ali u robnoj grupi motorna i hidraulična ulja poneo je Nis AD iz Novog Sada za vrhunski kvalitet motornih, hidrauličnih i transmisionih ulja.

Konzul Novi Sad je za ukupan vrhunski kvalitet mineralnih đubriva nagrađen Velikim šampionskim peharom u robnoj grupi mineralna đubriva, dok je za ukupan vrhunski kvalitet mikrobioloških đubriva nagrađen Global product and Services.

Vrhunski kvalitet svežih konzumnih jaja ima Jaje Produkt. Velikim šampionskim peharom nagrađen je i Bimal, iz Brčkog (BiH) za ukupan vrhunski kvalitet u robnoj grupi jestiva ulja, margarini i majonezi, kao i Vital iz Vrbasa.

Veliki šampionski pehar osvojila je i AD Medela iz Vrbasa, koja je najbolja među konditorima. Kada je reč o proizvodima na bazi žita i brašna, šampion je kompanija Sladojević iz Nove Topole iz Republike Srpske. Industrija mesa Carnex nagrađena je istim priznanjem za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda od mesa.

Uručena su i dva Srebrna šampionska pehara, Pehari Novosadskog sajma, povelje, plakete i medalje.

Posebna čast šampionima će još jednom biti ukazana na Večeri šampiona, koje će biti održano u četvrtak, 16. maja.


Prvi put Međunarodni dan voćara

Međunarodni dan voćara biće organizovan prvi put na Novosadskom sajmu, u okviru 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. U sredu, 15. maja, od 10 do 13 sati u Velikoj sali Kongresnog centra biće održana predavanja, radionice i konferencije na kojima će predavači biti stručnjaci iz naše zemlje, ali i eksperti iz Italije i Tunisa. Učešće je potvrdilo oko 300 voćara iz Srbije i regiona.

Kako je rekao pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, učesnici će imati priliku da vide prezentacije iskustava koja su postigla uspeh u praksi, kao i mogućnosti praktične primene naučnih i teorijskih pristupa i dostignuća.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.