NavMenu

ITALIJA ZEMLJA PARTNER MEĐUNARODNOG SAJMA POLJOPRIVREDE - Kompanije iz regije Veneto podeliće svoja iskustva sa poljoprivrednicima iz Srbije

Izvor: eKapija Petak, 10.05.2019. 11:21
Komentari
Podeli
Veneto je jedna od industrijski najrazvijenijih regija u Evropi, a u oblasti turizma je prva u Italiji. Naime, ova regija je samo u 2018. godini zabeležila oko 70 miliona poseta. U Venetu živi pet miliona ljudi, a BDP izosi 162, 5 mlrd EUR.

Regija Veneto podržava i promoviše svoje kompanije i njihove proizvode visokog kvaliteta. Tako će se i na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, u okviru kolektivne italijanske izložbe koju organizuje Italijanska agencija za spoljnu trgovinu (ITA), predstaviti 12 kompanija koje dolaze upravo iz ove regije, uz podršku Novog spoljnotrgovinskog centra Privredne komore Veneta.

Novi spoljnotrgovinski centar Privredne komore Veneta je udruženje koje obavlja pridruženu uslugu za Privrednu komoru Treviso - Belluno i Privrednu komoru Venecije Rovigo. Cilj ovog centra jeste promovisanje i internacionalizacija kompanija i otvaranje novih tržišta, zatim podrška i promocija ekonomskog sistema Veneta i konkurentnosti biznisa, unapređenje usluga, ali i promocija posebnosti teritorije i kulturno-turističke baštine regije Veneto. Centar takođe ima zadatak da garantuje koordinaciju aktivnosti svojih članica u saradnji sa drugim institucionalnim subjektima i javnim i privatnim akterima.

Kompanija Abramo Mason bavi se prodajom novih i polovnih poljoprivrednih mašina i mehanizacije. Reč je o jednoj od vodećih kompanija koja spaja različite interprocesne inovacije, uz stalno servisiranje i podršku klijentima. Tim kompanije Abramo Mason čini grupa visokokvalifikovanih tehničara spremnih da izađu u susret klijentima. Prodaja originalnih rezervnih delova podržana kompjuterizovanim sistemom omogućava brzu i efikasnu logistiku i snabdevanje rezervnim delovima koje traži kupac. Višegodišnje iskustvo omogućilo je širenje prodaje i distribucije mašina i opreme kroz celo područje Veneta, a specijalizovano je i za upravljanje zelenim površinama i uzgajalištima.

Agrinova je kompanija sa dugom tradicijom, koja je proizvodnju srednjih i malih poljoprivrednih mašina započela posle rata, kada su italijanski poljoprivrednici počeli da traže brza i efikasna sredstva za optimizaciju rada na poljima. Za ovu kompaniju kupac je uvek na prvom mestu, a ta filozofija kojom su se vodili od samog početka pokazala se ispravnom. Prodaja ostvarena u ranim godinama bila je namenjena uglavnom trgovcima u provinciji Padova, međutim, kompanija sada svoje proizvode distribuira u zemljama širom Evrope. Danas Agrinova svojim klijentima nudi drobilice, opremu za čišćenje ulica i parkova, kosilice za održavanje trave.

Due ADue A
Kompanija Due A osnovana je 1994. godine, kao preduzeće čija je osnovna delatnost snabdevanje potrošača teškim i preciznim čeličnim konstrukcijama. Kroz saradnju sa partnerima, stručnjaci ove kompanije brzo su stekli tehnološko znanje i iskustvo koje im je omogućilo da razviju i unaprede svoje proizvode. Od januara 2002. godine glavni fokus kompanije je sektor stočarstva i poljoprivrede, a danas pravi metalne kontrukcije namenjene svim vrstama objekata - od skladišta, do kompletnih staja za domaće životinje.

Holmac je kompanija specijalizovana za opremu za šumske rasadnike - mašine za vađenje stabala, multifunkcionalne mašine, platforme za orezivanje, kolica... Ova kompanija osnovana je 1969. godine, a od 2002. posluje u modernoj fabrici. U proces proizvodnje uključene su savremene mašine i visokokvalifikovano osoblje, što garantuje maksimalnu preciznost u svim proizvodnim fazama. Pored toga, moderna traka za montažu omogućava brzu i tačnu isporuku robe kupcima.

Kompanija Magnabosco osnovana je 1960. godine u Zuljanu, u Vićenci. Vrlo brzo preduzeće je postalo lider u proizvodnji parnih kotlova, mlekara i mini-postrojenja. Vremenom je došlo do proširenja poslovanja, pa je formirana i Magnabosco grupa, koja je specijalizovana za konstrukciju mašina i postrojenja po zahtevu kupca. Trenutno je proizvodni asortiman kompanije podeljen u tri glavne kategorije - mlekare i mašine za preradu mleka i nusproizvoda, parne generatore i autoklave za termičku obradu, ali i inovativne tehnologije kompozitnih materijala i karbonskih vlakana.

MecmarMecmar

Mecmar je porodična kompanija koja postoji na tržištu više od 40 godina. Bavi se proizvodnjom i prodajom mobilnih sušara za žitarice, silosa za žito, mašina za pečenje soje, kao i drugih specijalnih sistema iz asortimana poljoprivrednih mašina. Tokom godina kompanija je od korišćenja osnovnih proizvodnih metoda došla do visokospecijalizovanog industrijskog proizvodnog sistema koji se danas izdvaja po kvalitetu. Mecmar proizvodi imaju u prestižnu ISO 9001 sertifikaciju, a kompanija ima i tim inženjera koji radi na posebnim projektima - prilagođenim sistemima koji se dizajniraju prema individualnim zahtevima kupaca.

Osnovna delatnost kompanije Metalmont je proizvodnja i prodaja mašina i instalacija za skladištenje i rukovanje žitaricama u poljoprivrednoj oblasti. Stručnjaci Metalmonta dizajniraju proizvod, rade na njegovom razvoju i realizaciji, i to od osnovne obrade pa do finalne montaže. Proizvodnja je strukturirana tako da garantuje maksimalnu odgovornost prema zahtevima kupaca, uz pomoć numeričkih kontrola (NC) i računarskih numeričkih kontrola (CNC). Fleksibilnost u razvoju različitih tipova proizvoda, bilo da se izrađuju po narudžbi ili se proizvode u serijama, u skladu sa međunarodno priznatim standardima za kvalitet, samo je jedna od prednosti Metalmonta, čiji se proizvodi danas prodaju, kako u Italiji, tako i u inostranstvu.

Oliver Agro je preduzeće koje radi na polju poljoprivredne opreme već više od 40 godina i specijalizovano je za proizvodnju hortikulturne, rasadničke i duvanske opreme. Serija mašina Oliver Agro nudi konkretnu pomoć u radu malih i srednjih farmi. Sve mašine obuhvataju kompletnu proizvodnju biljaka - od presađivanja do berbe. Cilj kompanije je da se pronađe odgovarajuće rešenje za zahteve klijenta, stavljajući naglasak na tehnologiju i preciznost.

Ortiflor Group je kompanija osnovana krajem '90-tih godina, koja se vremenom specijalizovala za profesionalnu pripremu zemljišta u oblasti hortikulture, cvećarstva i rasadničarske industrije na italijanskom tržištu. Kompanija je ubrzo ostvarila veliki rast, a Ortiflor proizvodi veoma su popularni i na tržištima Francuske i Španije. Danas Ortiflor Group proizvodi inovativne mašine za zakopavanje kamena, mašine za fumigaciju, za umotavanje, kao i kombinovane mašine.

Sea-LandSea-Land

Sea-Land je preduzeće koje je od 1990. godine posvećeno proučavanju, realizaciji, industrijalizaciji i proizvodnji električnih pumpi. Od samog početka kompanija je stekla ozbiljnu mrežu podizvođača koji mogu da podrže i zadovolje njihove proizvodne potrebe. Zahvaljujući iskusnom timu inženjera i tehničara, svi uređaji se proizvode sa maksimalnom pažnjom, od dizajna do konačnih testova pre njihove isporuke klijentima. Napredne tehničke karakteristike i proizvodni procesi garantuju visoke performanse i pouzdanost pumpi Sea-Land. Ovo preduzeće nudi rešenja za navodnjavanje za kućnu i civilnu upotrebu, ali i industrijska postrojenja, sa kapacitetom pumpe od 2m3/h do 1800m3/h.

Vendrame je kompanija specijalizovana za proizvodnju cisterni za đubrivo, prikolica cisterni, prikolica, rasturača stajskog đubriva, hidro-mehaničkih sejalica, odvoda. Iskustvo kompanije u različitim oblastima (poljoprivreda, industrija, civilni sektor, transport) omogućava da svaki proizvod kombinuje najmoderniju tehnologiju, maksimalnu pouzdanost dobavljača i visoku profesionalnost zaposlenih. Danas Vendrame projektuje, proizvodi i prodaje poljoprivredne i industrijske mašine i opremu za transport raznih materijala kao što su kanalizacija, čvrsti otpad, tečnosti, kao i opremu za čišćenje pod visokim pritiskom industrijskih postrojenja i kanalizacionih mreža. Ovi alati se mogu primeniti na bilo koji tip kamiona ili prikolice, kako bi se zadovoljili specifični zahtevi svih kupaca.

Pored kompanija iz regije Veneto, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu predstaviće se i kompanije koje se bave proizvodnjom i prodajom poljoprivredne mehanizacije i rezervnih delova, ali i predstavnici najvećih rasadnika voća u Italiji.

Takođe, Italija, kao zemlja partner, organizovala je i niz seminara i radionica, a 15. maja u 14 časova biće održana prezentacija jedne od najznačajnijih međunarodnih izložbi mašina, opreme i tehnologije za poljoprivredu Agrilevante, koja se održava u Bariju u Italiji od 10. do 13. oktobra 2019. godine (prijave OVDE).

D. O.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.