Izvor: eKapija | Petak, 10.05.2019.| 10:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potpisan ugovor o prodaji Luke Novi Sad kompaniji P&O Port Dubai za 7,99 mil EUR

Potpisivanje ugovora
Ugovor o privatizaciji Luke Novi Sad potpisali su danas (10. maja) u Vladi Srbije državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i Rado Antolović, izvršni direktor preduzeća P&O Port Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje posluje u sastavu kompanije DP World, trećeg najvećeg lučkog operatera na svetu.

Potpisivanju su prisustvovali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
- Novi Sad je zadovoljan što mu dolazi jedan od najvećih investitora u ovoj privrednoj grani. Raduje nas što će investicija biti veća od onog čime su ugovorom obavezani, a posebno nas raduje to što će se i te kako voditi računa o zaposlenima u Luci 'Novi Sad. Građani će kroz ovu privatizaciju moći da osete benefit i na taj način što će deo kupoprodajne cene koju je naša Vlada postigla, pripasti Pokrajinskoj vladi, a što će se pozitivno odraziti i na investiranje u Novi Sad - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević, saopšteno je iz Gradske uprave Novog Sada.

Luka Novi Sad bila je jedina preostala luka u državnom vlasništvu, a prodata je za 7,99 mil EUR koliko je i iznosila početna cena na tenderu. Plan je da u naredne tri godine investicije u ovu luku budu više od 15 mil EUR.

Inače, DP World izvodi radove u 41 zemlji na šest kontinenata, ima preko 35000 zaposlenih, s godišnjim prihodom većim od četiri milijarde dolara. Reč je o trećem lučkom operateru na svetu, a prvi put će dolaskom u Srbiju zapravo izaći na reku Dunav.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.