NavMenu

Eagle Technology otvorio novi pogon u Žepču - Proizvodnja mašina za naftnu i pomorsku industriju biće proširena na 20.000 m2

Izvor: eKapija Sreda, 08.05.2019. 16:25
Komentari
Podeli

Žepče (Foto: Ajan Alen/shutterstock.com)Žepče
U Žepču je juče, 7. maja, svečano otvoren novi pogon norveške kompanije Eagle Technology koja se bavi proizvodnjom specijalizovanih mašina za naftnu, pomorsku i drugu industriju.

Fabrika vredna više od milion evra izgrađena je na 2.400 kvadratnih metara, a od toga je 1.300 metara proizvodne površine.

- Već nekoliko godina radimo u Žepču, proizvodimo mašine za naše sestrinske kompanije u Skandinaviji, u naftnoj i pomorskoj industriji. Sada smo kupili zemljište veće od 20.000 kvadratnih metara, što znači da ima još dosta prostora i planova za širenje u budućnosti. U fabrici je trenutno zaposleno 30 radnika, ali taj broj će se u budućnosti povećavati - kaže za BiznisInfo direktor Eagle Technology Žepče Ivo Klarić.

Nova fabrika je samo prva faza širenja investicije koju je u ovu opštinu pre nekoliko godina doveo upravo Klarić. U svoj rodni grad doveo je fabriku koja danas proizvodi u skladu sa najvišim profesionalnim standardima.

- Poznajemo Ivu Klarića mnogo godina. Došao je u Norvešku nakon rata u Bosni i Hercegovini i počeo je raditi za mog oca. Odradio je fantastičan posao za nas. Radio je najpre kod nas u tvornici i najzaslužniji je za pokretanje našeg posla u Kini gdje smo otvorili fabriku. Znali smo da se želi vratiti u Bosnu i kada nam je kazao da ide natrag, mi smo mu rekli da bismo željeli da pokrene novu tvornicu u svom rodnom gradu. To je takođe bila i njegova velika želja i evo nas danas tu. Bio je to dug ali i vrlo uspešan put - kazao je na otvaranju Pal Myklebust, predsednik uprave i većinski vlasnik matične norveške kompanije Eagle Technology.

Nakon što su radnici u Žepču dokazali da mogu proizvesti kvalitetne proizvode za sestrinske kompanije, sada žele dokazati da mogu isporučiti proizvode i za druge zahtevne kupce u naftnoj, plinskoj i ribarskoj industriji.

- Želimo imati kupce širom Evrope i standardi moraju biti izvrsni tako da svi koji dođu ovde mogu videti da pravimo odlične proizvode - rečeno je na jučerašnjem otvaranju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.