NavMenu

Immofinanz grupa u 2018. ostvarila profit od 217,5 mil EUR - U Srbiji posluje devet Stop Shop ritejl parkova, u avgustu 2019. otvaranje objekta u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Promo Sreda, 08.05.2019. 15:50
Komentari
Podeli
Stop Shop PožarevacStop Shop Požarevac
Immofinanz je jedna od najvećih komercijalnih grupa za nekretnine u centralnoj i istočnoj Evropi čije su aktivnosti fokusirane na ritejl i kancelarijski segment poslovanja, sa ukupnom vrednošću kompanijskog portfolija od 4,3 mlrd EUR koji pokriva više od 220 nekretnina. Osnovna delatnost Immofinanz-a obuhvata razvoj i upravljanje Stop Shop i Vivo! ritejl brendovima kao i upravljanje kancelarijskim prostorom brenda My hive u selektovanim zemljama Centralne i Istočne Evrope.

Fokus portfolija kompanije Immofinanz je na kancelarijskom prostoru i ritejl nekretninama, dok je jasna politika brenda da se održi stečeni uspeh. Popunjenost prostora se povećala u 2018. godinu na 95,8%, što predstavlja novi rekord kompanije. Takođe, tokom fiskalne 2018. godine Immofinanz je značajno pojačao zaradu: rezultati poslovanja dostigli su 42,3% na 153,1 mil EUR sa porastom neto profita na 217,5 mil EUR.

Stop Shop je uspešni brend ritejl parkova kompanije Immofinanz koji se nalazi u manjim gradovima Centralne i Istočne Evrope, a pomenuti brend je za četiri godine u Srbiji uspeo da dostigne odličan nivo poslovanja.

Stop Shop VršacStop Shop Vršac
Stop Shop ritejl parkovi obuhvataju prigradska područja od 30.000 do 150.000 stanovnika i nude široki asortiman proizvoda, kao i dobar odnos cena i kvaliteta, kako domaćih tako i inostranih brendova. Trenutno, Stop Shop se nalazi na 80 lokacija sa preko 567.000 m2 prostora za izdavanje i prisutan je u devet zemalja: Slovačka (16 Stop Shop ritejl parkova), Mađarska (14), Austrija (12), Češka (10), Slovenija (9), Srbija (9), Poljska (7), Hrvatska (2) i Rumunija (1). Ukupna vrednost Stop Shop ritejl parkova iznosi oko 800 mil EUR.

Format Stop Shop objekata idealan je za zemlje poput Srbije zbog svoje veličine i trenutne ponude modernog ritejl prostora. Imajući to u vidu, Immofinanz je prvi ritejl park u Srbiji otvorio u aprilu 2015. godine, a nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, Stop Shop će otvoriti svoj 10. ritejl park u Sremskoj Mitrovici u avgustu ove godine. Stop Shop ritejl parkovi u Srbiji se nalaze u Čačku, Nišu, Valjevu, Lazarevacu, Vršcu, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, i tri nedavno stečena objekta u Borči, Subotici i Smederevu.

Upravo nove akvizicije jačaju poziciju kompanije Immofinanz kao vodećeg operatera ritejl parkova u Evropi, i u odnosu na Hrvatsku, označavaju ulazak kompanije na novo EU tržište. Takođe, otvaranje Stop Shop objekta u Sremskoj Mitrovici u avgustu 2019. godine, koje će se prostirati na 7.000 m2 prostora za izdavanje, pokazuje da je Immofinanz uspela da uspostavi poverenje potrošača i zakupaca u kratkom vremenskom periodu.

Stop Shop ValjevoStop Shop Valjevo
Sa efikasnom saobraćajnom pristupnicom, kao i velikim parkingom, koncept ovog ritejl parka se fokusira na "pametne kupce" koji cene laku dostupnost. Stop Shop brend je prepoznatljiv po pristupačnim cenama, gde stanovnici lokalnih i okolnih gradova mogu kvalitetno da kupuju. S druge strane, brendovi kao što su New Yorker, Deichmann, CCC, KIK Retail, Takko Fashion, Pepco, Mueller, JISK, LC, Sport Vision, DM i drugi, imaju mogućnost da svoje proizvode ponude široj targetiranoj grupi potrošača.

Takođe, posetioci traže dodatne aktivnosti tokom vremena provedenog u kupovini i upravo zbog toga Stop Shop maloprodajni parkovi u Srbiji nude širok spektar gastronomskih i zabavnih sadržaja, kafe barove, dečja igrališta, kao i besplatan wi-fi internet, kako bi porodice imale mesto gde mogu da provedu kvalitetno vreme zajedno.

Stop Shop je pokazao i da utiče na područje u kojoj posluje. Nedavno, je Sremska Mitrovica najavila da će finansirati izgradnju saobraćajnice vredne 45 miliona dinara, a portal urbancityradio.org procenio je da Stop Shop Požarevac trenutno zadovoljava potrebe više od 100.000 ljudi, što je jasan dokaz da jedna investicija može da napravi veliku razliku u ruralnom području i da promeni budući ishod grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.