NavMenu

Kako će izgledati plato ispred buduće Kule Beograd

Izvor: eKapija Sreda, 08.05.2019. 15:48
Komentari
Podeli
Beograd će dobiti novi, multifunkcionalni javni prostor u okviru Belgrade Waterfront-a, ispred buduće Kule Beograd. Kao deo Sava Promenade, njegova namena biće svakodnevno opuštanje, ali će moći da se koristi i za organizaciju raznih kulturnih i zabavnih događaja. Sadržaji kao što su koncerati, festivali i slično prilagođavaće se različitim sezonama.

- Kada smo dizajnirali plato, bili smo inspirisani urbanom kulturom Beograda, ali i njegovim prirodnim okruženjem i dugom istorijom. Ovaj grad privlači građane Srbije i Evrope svojom umetničkom i filmskom scenom već godinama - kaže Džon Vong, direktor kompanije SWA Group, koja je bila zadužena za dizajn projekta.

Izgled platoa inspirisan je umetnošću evropskih trgova, međutim, dizajneri su, kako kažu, u obzir uzeli i lokalno nasleđe i tradiciju.

- Prirodni kamen i šema popločavanja prate složenu geometriju, koja povezuje otvoreni prostor i zgradu. Ovaj šablon popločavanja počinje od Kule Beograd i završava se kod reke, Sava Promenade i okolnih zgrada, čineći plato centralnim mestom za okupljanje - objašnjava Vong.


Dodaje da su posebni elementi, poput drvenih klupa, specijalno dizajnirani za okolinu Kule Beograd, kao i da su znaci, osvetljenje i drugi elementi pažljivo birani tako da se uklope u celinu.

Plato će imati i zelenu zonu, za koju je namenjena trećina prostora, u okviru koje će drveće i biljke biti posebno osvetljeni. Izabrane su višesezonske biljke, koje rastu u Beogradu i Srbiji, ili su prilagođene za sadnju u našem području.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.