NavMenu

ITALIJA ZEMLJA PARTNER MEĐUNARODNOG SAJMA POLJOPRIVREDE - Predstavnici najvećih italijanskih rasadnika dolaze u Novi Sad

Izvor: eKapija Sreda, 08.05.2019. 12:06
Komentari
Podeli
Rasadnik Maccanti VivaiRasadnik Maccanti Vivai
Na predstojećem Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu Italija će Zemlja Partner, a Italijanska agencija za spoljnu trgovinu ITA će, kao i prethodnih godina, organizovati zvaničnu kolektivnu italijansku izložbu.

Iz Italije će na sajam doći predstavnici 28 kompanija, pri čemu će najbrojnije biti one koje se bave proizvodnjom različitih poljoprivrednih mašina i rezervnih delova. Na sajmu će se predstaviti i neki od najvećih proizvođača sadnica voća, sredstava za zaštitu poljoprivrednih kultura, hrane i suplemenata za životinje, a biće tu i predstavnici sajma u Veroni.

Kompanija Geoplant Vivai osnovana je 2007. godine i nastala je na temeljima preduzeća Geoplant, koje je porodica Danesi pokrenula pre 30 godina. Upravo je na taj način kompanija nasledila svoju stručnost i znanje, kao i veštinu upravljanja rasadnicima za proizvodnju voća. Geoplant Vivai danas je rasadnik poznat po visokom kvalitetu svojih sadnica. Oni se proizvodnjom sadnica voća i jagodičastih plodova bave od 1982. godine, a prisutni su na italijanskom, ali i na tržištima drugih evropskih zemalja. Osim sadnica jagoda, ova kompanija bavi se i uzgojem jabuka, višanja, kajsija, šljiva, bresaka i krušaka. Rasadnik Geoplant Vivai takođe je na polju razvoja i uzgoja novih sorti.

Maccanti Vivai, kao rasadnik voćnih stabala, u Italiji proizvodi više od 300.000 stabala kruške i preko 100.000 stabala jabuke. Čitava proizvodnja oslobođena je od virusa, počevši od baznog materijala, preko podloga i kalema koji svi imaju sertifikate. Kompanija Maccanti Vivai u svojoj ponudi ima sadnice proizvedene u Italiji, kao i stabla koja su proizvedena u Srbiji sa italijanskim baznim materijalom i tehnologijom. Ovaj rasadnik nudi i tehničku podršku za dobijanje najboljih rezultata u uzgoju voća.

Proizvodi kompanije S.C.A.M.Proizvodi kompanije S.C.A.M.
S.C.A.M. je agrohemijska kompanija koja se bavi proizvodnjom, razvojem i marketingom poljoprivrednih proizvoda. Ova kompanija svojim klijentima nudi prvoklasne proizvode kao što su organsko-mineralna đubriva - granularna đubriva visokog učinka, tečna i vodo-rastvorljiva đubriva, biostimulante, kao i proizvode za zaštitu bilja - herbicide, fungicide i insekticide. Kompanija S.C.A.M. traži strane partnere koji su u stanju da razumeju i promovišu filozofiju ove kompanije i njene proizvode vrhunskog kvaliteta.

Tecnozoo je porodična kompanija specijalizovana za proizvodnju, istraživanje i razvoj proizvoda za rešavanje problema vezanih uz prehranu i zdravlje životinja na farmama. Proizvodi koje nudi ova kompanija sastoje se od komplementarnih vitamina, minerala, probiotika, posebne hrane i veterinarskih specijaliteta. Stručnjaci ovog preduzeća razvijaju optimalnu strategiju i proizvode za svaku fazu u životu životinja, a ceo proizvodni proces pažljivo se proverava i proučava do poslednjeg detalja.

Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu biće i zastupnici kompanije Veronafiere za alpsko-jadransku regiju (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija, Kosovo, Albanija) i Tursku. Zadatak predstavništva Veronafiere jeste pružanje podrške svim kompanijama iz ovog regiona, koje su zainteresovane da učestvuju kao izlagači ili posetioci međunarodnih sajmova u Veroni.


Rasadnik NischlerRasadnik Nischler
Rasadnik Nischler osnovan je 1985. godine i ima više od 30 godina iskustva. Danas predstavlja jedan od tri najveća rasadnika u Evropi, sa administrativnim sedištem u Silandru (Bolcano), dok je proizvodni centar kompanije u gradu Albaredo d'Adiđe (provincija Verona). Godišnja proizvodnja stabala jabuka iznosi oko 5-6 miliona, od čega su 60% Knip sadnice a 40% jednogodišnja stabla. Ona se uzgajaju na površini od oko 500 hektara, dok druge vrste rastu na ostalih 150 hektara.

Pored veoma bogatog izložbenog dela, posetioci Međunarodnog sajma poljoprivrede imaće priliku da prisustvuju i velikom broju seminara i predavanja. Tako će 14. maja sa početkom u 11 časova na programu biti seminar i radionica pod nazivom "Sustainable, Green & Circular Economy" (prijavite se OVDE), čiji je pokrovitelj italijanski Nacionalni centar za istraživanja (CNR). Ovaj seminar biće posvećen pitanjima ekologije i održive poljoprivrede.

D. O.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.05.2024.  |  Energija

Izraelska kompanija Nofar Energy u Adi počela gradnju najveće solarne elektrane u Srbiji - Projekat vredan 25 mil EUR

Nofar Energy postavio je kamen temeljac za najveću solarnu elektranu u Srbiji. Projekat je vredan 25 mil EUR sa procenom godišnje proizvodnje električne energije od 33.150.000 kWh. Danas je izraelska kompanija Nofar Energy postavila kamen temeljac za dve solarne elektrane kapaciteta 26 MW. Po ukupnom kapacitetu, ovo je najveći solarni park koji bi trebalo da bude priključen na mrežu do kraja godine. Ovim činom počinje izgradnja dve

27.05.2024.  |  Vesti

Na prodaju imovina preduzeća IMT Knjaževac

27.05.2024.  |  Vesti

28.06.2023.  |  Agro

Da li se isplati tov pilića?

28.06.2023.  |  Agro

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.