NavMenu

KNEŽEVIĆ: Nova investicija iz Kine otvoriće u Nišu 1.000 radnih mesta

Izvor: eKapija Utorak, 07.05.2019. 17:39
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Ministar privrede Goran Knežević potpisao je u utorak, 7. maja, Memorandum o razumevanju sa generalnom direktorkom Sinđu Automotiv Lajting (Xingyu Automotive Lighting Systems) Sjaoping Zuom i gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, za investiciju vrednu oko 50 mil EUR, koja će omogućiti otvaranje 1.000 radnih mesta.

Kineski partneri, planiraju da u Nišu naprave fabriku rasvete za automobilsku industriju, a ministar Knežević ističe da će kompanija doneti nove tehnologije u auto industriju.

- Ova investicija će, po pokretanju proizvodnje, dati novi impuls privrednom rastu Srbije i uticaće na rast izvoza. Uveren sam da će i naši prijatelji iz Kine biti zadovoljni uslovima u Srbiji, a pre svega motivisanim kadrom - rekao je Knežević.

Početak izgradnje dogovoren je za 2020. godinu, dok će plasman proizvoda biti obezbeđen pre svega na tržišta

Nemačke, Francuske i Slovačke. Planirana je saradnja sa vodećim kompanijama u oblasti auto industrije, poput BMW-a, Folksvagena, Audija, Pežoa, Renoa, Opela i drugih. Kompanija Ksinđi Automotiv Lajting (Xingyu Automotive Lighting Systems) jedan je od vodećih svetskih proizvođača rasvete za automobilsku industriju, a posebnu pažnju posvećuju razvoju posebnih tehnoloških rešenja u toj grani. Zapošljavaju oko 5.000 ljudi u pet fabrika raspoređenih u Kini, Nemačkoj i Japanu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.