Izvor: eKapija | Utorak, 07.05.2019.| 16:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na tender za linije od javnog interesa javila se samo Air Serbia, potpisivanje ugovora u narednim danima

Na međunarodni tender Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za izbor avio-prevoznika za 12 linija od javnog interesa, ponudu je dostavila samo kompanija Air Serbia, saopštilo je to ministarstvo.

Tokom postupka, kako se navodi, nijе bilo primеdbi na tеndеrskе uslovе a potpisivanjе ugovora sa prеdstavnicima kompanijе Air Serbia bićе organizovano narеdnih dana.

Tender je, kako je istaknuto u saopštenju, sproveden uz poštovanje svih evropskih propisa, interesovanje je pokazalo nekoliko kompanija, ali je do okončanja postupka stigla samo jedna ispravna ponuda, kompanije Air Serbia.

Avio-linije od javnog interesa, koje će biti organizovane sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, određene su na osnovu analiza i interesovanja koje su pokazali okruzi južne Srbije.

Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uvođenjem avio-linija od javnog interesa žele da pomognu razvoju nerazvijenih područja Srbije, kao i da pod povoljnim uslovima građanima omogući najefikasniji vid transporta ka najrazvijenijim područjima EU, navodi se u saopštenju.

U republičkom budžetu je obezbeđen novac za naknadu troškova avio-kompanijama za usluge avio-prevoza iz Niša ka gradovima: Nirnberg, Frankfurt/Han, Rim, Hanover, Ljubljana, Salcburg, Bolonja, Budimpešta, Geteborg, Fridrishafen, Karlsrue i Tivat.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.