NavMenu

Poštanska štedionica obezbeđuje zadrugarima kredite za nabavku repromaterijala

Izvor: Beta Utorak, 07.05.2019. 15:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Kooperanti i članovi poljoprivrednih zadruga dobili su mogućnost da u Poštanskoj štedionici podignu kredit za nabavku repromaterijala. Dogovor su ozvaničili ministar zadužen za regionalni razvoj Srbije Milan Krkobabić i predsednik Izvršnog odbora Poštanske štedionice Bojan Kekić.

Dogovoreno je da Poštanska šredionica postane pouzdan partner za 630.000 poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, koji će im omogućiti da kredit dobiju lako, brzo i jeftino.

- Krediti će služiti kao obrtna sredstva novoformiranim zadrugama, koje iz državne kase dobijaju podsticajna sredstva od 7,5 miliona dinara, a postojeće 15 miliona dinara - rekao je Krkobabić i dodao da će kamatu na odobrene kredite plaćati lokalne samouprave iz novca namenjenog podsticaju poljoprivrede.

Naveo je i da će krediti biti osiguravani da banka ne bi odmah zatražila hipoteku na imovinu zadruga.


Kekić je istakao da je zahvalan što je Štedionica dobila mogućnost da prati zadrugare, jer do sada nije bila dovoljno zastupljena u poljoprivredi:

- Kao državna banka ne rukovodimo se isključivo profitabilnošću. Sada pokazujemo društvenu odgovornost i ponudićemo kredite sa kamatom od 4% do 4,5%, a na tržištu kamate se kreću od 5% do 8%.

Naglasio je da kao ogledni primer može da služi kreditni aranžman sa Savezom pčelarskih organizacija, koje su pozajmljenim novcem završile objekat za pakovanje i izvoz meda.

Za odobrene pozajmice predviđen je grejs period od šest meseci.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.