Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 06.05.2019.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vlasnik Mind parka kod Kragujevca najavio radna mesta za još 400 radnika, stižu i novi investitori

Vlasnik industrijskog kompleksa Mind park u Sobovici Bratislav Milanović najavio je da će pored 400 zaposlenih, u narednih nekoliko meseci dolaskom jedne austrijske i dve nemačke kompanije posao dobiti još toliko radnika.

- Uspeli smo da stavimo pod krov oko 30.000 kvadratnih metara i potpisali ugovor sa tri kompanije, jednom austrijskom i dve nemačke, a pregovaramo i sa velikim kompanijama iz celog sveta. To je jedan proces koji traje, svi čekaju da završimo Upravnu zgradu i da dođu, da to zaživi - rekao je Milanović.

Milanović je posle svečane sednice Skupštine grada na kojoj mu je uručena Đurđevdanska nagrada za 2018. godinu za oblast privatnog preduzetništva rekao da je u Mind parku zaposleno skoro 400 radnika.

- I od ove tri kompanije koje dolaze u narednih par meseci takođe očekujemo oko 400 novih radnih mesta - rekao je Milanović i dodao da očekuje da će industrijska zona Mind park u 2020. moći da se pohvali sa mnogo većim brojem zaposlenih i kompanijama iz celog sveta.

Milanović je Đurđevdansku nagradu za 2018. godinu dobio za izgradnju industrijskog kompleksa Mind park - Milanović industry park u industrijskoj zoni Sobovica kod Kragujevca. Ovaj projekat Vlada Srbije je proglasila projektom od nacionalnog značaja.

- On će uz značajne proizvodne kapacitete obezbediti uslove za razvoj inovativnih rešenja na samo u industriji šinskih vozila, već i drugih industrijskih grana, visokih tehnologija, čime je dat izuzetan doprinos privrednom razvoju grada, ali i čitavog regiona - navodi se u obrazloženju nagrade.

Proizvodnja je počela u novembru 2018. godine, a danas ima 340 zaposlenih. Trenutno su u izgradnji Siemens, Hala Čelik, kao i Upravna zgrada. Milanović je novinarima rekao da je recept za uspeh u suštini jednostavan.

- Biznis je u suštini jednostavan, poverenje u sebe i svoj proizvodi i kvalitet koji na kraju uvek pobeđuju. I to je nešto čega svi treba da se držimo da bi pokazali da i mi u Srbiji znamo šta znači kvalitet i da smo daleko bolji od onoga što mislimo - rekao je Milanović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.