NavMenu

ITALIJA ZEMLJA PARTNER MEĐUNARODNOG SAJMA POLJOPRIVREDE - U Novi Sad stižu najveći italijanski proizvođači poljoprivredne mehanizacije i rezervih delova

Izvor: eKapija Ponedeljak, 06.05.2019. 12:43
Komentari
Podeli
Viljuškari Martini & DurantiViljuškari Martini & Duranti
Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu, 86. po redu, i ove godine okupiće veliki broj izlagača iz oblasti prehrambenog i poljoprovrednog sektora. Drugi put zaredom Zemlja Partner ove manifestacije biće Italija, a Italijanska agencija za spoljnu trgovinu (ITA), organizovaće zvaničnu italijansku kolektivnu izložbu.

Biće ovo sedmo uzastopno Italijansko učešće na Međunarodnom sajmu poljoprivrede, a u Novi Sad iz Italije stiže 28 kompanija koje se bave proizvodnjom poljoprivredne mehanizacije i rezervnih delova, sadnica voća, opreme za orezivanje i berbu, opreme za selekciju i pakovanje voća i povrća, opreme za navodnjavanje, sredstava za zaštitu i prehranu poljoprivrednih kultura, kao i proizvođači stočne hrane. U okviru zajedničkog štanda predstaviće se i predstavnici Agencije za promociju regije Veneto, a biće tu i predstavnici sajma u Veroni.

eKapija vam predstavlja neke od najvećih proizvođača poljoprivredne mehanizacije i rezervnih delova, koji će svoju ponudu prikazati tokom Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu na kolektivnom italijanskom štandu u Hali 1.

Roberto Martini i Oriano Duranti 1976. godine osnovali su kompaniju Martini & Duranti, koja se od početka delatnosti specijalizovala za proizvodnju univerzalnih viljuškara namenjenih poljoprivrednoj i industrijskoj upotrebi. Svi proizvodi napravljeni su od visokokvalitetnih komponenti i mogu biti prilagođeni potrebama potrošača. Kompanija je naročito ponosna na seriju Elephant, koju karakterišu visoka pouzdanost i upotreba vrlo kvalitetnih proizvodnih materijala, koji su u stanju da izdrže i najteže radne uslove. U 2016. kompanija je proširila je proizvodnu ponudu uvođenjem novog modela Elephant 35. Ovaj novi model je posebno dizajniran za rad na blatnjavim ili neravnim terenima, dok je vozačko mesto postavljeno na viši nivo, što korisniku omogućava da ima potpunu preglednost okruženja.

Mašine R&G ImpiantiMašine R&G Impianti
R&G Impianti je kompanija specijalizovana za proizvodnju radnih mašina i opreme za pranje, sortiranje i pakovanje svežeg povrća. Dvadesetogodišnje iskustvo konsolidovalo je RG kao jednu od vodećih kompanija u ovoj oblasti. Sposobnost analiziranja, visoka tehnička stručnost u projektovanju i poznavanje tržišta omogućavaju kompaniji R.G. da zadovolji svaki zahtev na bilo kom nivou. Proizvedena postrojenja su rezultat pažljive analize zahteva i želja kupaca, odličnog su kvaliteta, a materijali koji se koriste pri izradi (čelik ili pocinkovani čelik), kao i pažnja koja se posvećuje detaljima, čine ove procesne linije izuzetno efikasnim i pouzdanim tokom vremena.

Agriexport je porodičina kompanija osnovana 1976. godine u Lombardiji. Osnovna delatnost ovog preduzeća je prodaja delova za poljoprivredne mašine. Agriexport je sada već više od 30 godina lider na evropskom tržištu kada je reč o distribuciji širokog spektra italijanskih i dalekoistočnih komponenti i rezervnih delova proizvođačima poljoprovredne mehanizacije širom sveta. Zahvaljujući dugogodišnjim poslovnim partnerstvima sa brojnim dobavljačima, porudžbine se isporučuju u najkraćem roku. Sa magacinom od 10.000 m² i zalihama od 12.000 artikala, Agriexport vrši nedeljne isporuke proizvoda u evropske i ostale zemlje širom sveta.

Kompanija Castellari bavi se proizvodnjom opreme za orezivanje i berbu. Na tržištu je prisutna već 35 godina, a 2005. godine počinje i proizvodnju strojeva za žetvu. Zaštitni znak alatki za orezivanje brenda Castellari je to što imaju mehanizam koji sprečava povratni udarac u zglob onoga ko ih koristi. Takođe, Castellari se posebno izdvaja po vruće kovanim sečivima i kontra-sečivima, što ovog proizvođača stavlja na poziciju lidera na tržištu. Upotreba plemenitih materijala, kao što su ugljenik i magnezijum, garantuju kvalitet koji predstavlja ovaj brend. Osim proizvodnje opreme za orezivanje i berbu, Castellari je i distributer Infaco i Silky proizvoda u Italiji, lidera u proizvodnji elektronskih makaza i ručnih testera.

Kompanija GB Ricambi bavi se proizvodnjom i prodajom rezervnih delova za poljoprivredne mašine i mašine za zemljane radove koje mogu da zamene originalne delove. Osnovano u Modeni 1962. godine, ovo preduzeće je raslo i razvijalo se tokom godina i postalo lider na tržištu rezervnih delova u Italiji. Postepeno širenje prodajne mreže omogućilo je ovoj kompaniji da u potpunosti pokrije italijansko, ali i otvori vrata svetskog tržišta. Više od milion delova na skladištu, širok spektar proizvoda, moderni logistički sistemi i kvalitetna i blagovremena isporuka 7/7 garancija su efikasnosti i pouzdanosti ove kompanije.

Mašine kompanije RivmecMašine kompanije Rivmec
Kompanija Rivmec osnovana je 1989. godine i uspešno se pozicinirala na tržištu proizvodnjom jednostavne metalne stolarije, mehaničkih okova na numeričkim kontrolnim mašinama, ali i različitih mašina i opreme dizajniranih da zadovolje specifične potrebe korisnika. Trenutno se preduzeće bavi i proizvodnjom mašina za poljoprivrednu mehanizaciju, naročito mašina za branje, čišćenje, sušenje i ljuštenje koštunjavih plodova poput lešnika, kestena i oraha. U svom proizvodnom asortimanu imaju i srodnu opremu koja se koristi za sve procese od sakupljanja voća, preko odvajanja dobrog voća od pokvarenog i na kraju pakovanja proizvoda. Mašine se isporučuju sa CE sertifikatom, u skladu sa važećim propisima uz redovnu garanciju.

M.A.F. Roda Italia je italijanska filijala međunarodne grupacije MAF Agrobotic, svetskog lidera u proizvodnji postrojenja za sortiranje i kalibraciju voća i povrća. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u ovom sektoru, uz visoki nivo tehnologije, ova kompanija nudi klijentima svoje stručno znanje u projektovanju rešenja za sortiranje i pakovanje voća i povrća po sistemu "ključ u ruke", kao i usluge nakon prodaje. Snaga preduzeća M.A.F. Roda Italia zasnovana je na kontinuiranoj tehnološkoj inovaciji i potpunoj povezanosti tokom procesa projektovanja i proizvodnje kako bi se zadovoljile potrebe klijenata i ispunili svi specifični zahtevi.

Kompanija MB Plast osnovana je 1990. godine, kada se bavila proizvodnjom kalupa i kalupljenjem u termoplastici. Od 1995. kompanija se bavi izradom visokokvalitetnih proizvoda za sisteme za mirko-navodnjavanje. Kroz CAD dizajn i konstrukciju kalupa, MB Plast je danas dostigao dobar asortiman proizvoda, a cilj je da se ponuda konstantno proširuje, u skladu sa zahtevima tržišta. Zahvaljujući prisustvu na međunarodnim sajmovima mašina za poljoprivredu u svetu, proizvodi MB Plast prisutni su u Italiji, Evropi, Severnoj Africi i na Bliskom Istoku.


Meccanica Industriale je vodeći italijanski proizvođač 4"- 6" radijalnih električnih potopnih pumpi pod brendom Belardi. Ova kompanija pokriva širok spektar proizvoda i u mogućnosti je da ponudi odgovarajuća i efikasna rešenja za sve situacije u kojima je neophodna upotreba vodnih resursa. Zahvaljujući specijalnom strukturalnom sastavu i upotrebi vrhunskih materijala prilikom proizvodnje, Belardi potopne električnih pumpe pogodne su za primenu u domaćinstvima, poljoprivredi i industriji. Pumpe su dizajnirane i proizvode se u potpunosti u fabrici kompanije u Meccanica Industriale u Pomeciji (Rim) i distribuiraju se širom sveta. Glavne odlike su Belardi pumpi jesu garancija da su proizvodi 100% proizvedeni u Italiji kao i da su u potpunosti otporni na pesak.

Pogon kompanije UnitecPogon kompanije Unitec
Unitec je kompanija specijalizovana za projektovanje i proizvodnju inovativnih tehnologija za sortiranje, kalibraciju i pakovanje više od 35 vrsta svežeg voća i povrća. Svojim klijentima kompanija garantuje posvećenost i profesionalnost u svakoj fazi proizvodnog lanca, od samog dizajniranja tehnologije, pa do postprodajne pomoći koja se efikasno sprovodi na licu mesta u prostorijama kupca, od strane tima visokokvalifikovanih tehničara kompanije Unitec. Na međunarodnom tržištu kompanija ima svoja predstavništva u Sjedinjenim Američkim Državama (u Vašingtonu i Kaliforniji), Francuskoj, Španiji, Čileu, Argentini, Južnoj Africi, Turskoj, Rusiji i Australiji kao i prodajnu mrežu koja joj omogućava da izađe u susret zahtevima svojih klijenata u preko 65 zemalja u kojima posluje.

Tokom Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu biće organizovan i veliki broj seminara, radionica i prezentacija. Tako će već prvog dana sajma, 11. maja na programu biti seminar koji tradicionalno organizuje Zemlja Partner. Tema ovog seminara biće "Inovativne tehnologije u poljoprivredi", a na njemu će biti predstavljena najnovija italijanska dostignuća u poljoprivrednoj proizvodnji i tehnologiji. Seminar će se održati u Kongresnom Centru Master sa početkom u 12 časova (prijavite se OVDE), otvoriće ga i voditi Marina Skonjamiljo, direktorka beogradske kancelarije Italijanske agencije za spoljnu trgovinu ITA, uz učešće predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Privredne komore Srbije, međunarodnih institucija (FAO) kao i svetski poznatih kompanija kao što su Ferrero i Geoplant.D. O.
Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Agro sajam

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

27.05.2024.  |  Energija

Izraelska kompanija Nofar Energy u Adi počela gradnju najveće solarne elektrane u Srbiji - Projekat vredan 25 mil EUR

Nofar Energy postavio je kamen temeljac za najveću solarnu elektranu u Srbiji. Projekat je vredan 25 mil EUR sa procenom godišnje proizvodnje električne energije od 33.150.000 kWh. Danas je izraelska kompanija Nofar Energy postavila kamen temeljac za dve solarne elektrane kapaciteta 26 MW. Po ukupnom kapacitetu, ovo je najveći solarni park koji bi trebalo da bude priključen na mrežu do kraja godine. Ovim činom počinje izgradnja dve

27.05.2024.  |  Vesti

Na prodaju imovina preduzeća IMT Knjaževac

27.05.2024.  |  Vesti

28.06.2023.  |  Agro

Da li se isplati tov pilića?

28.06.2023.  |  Agro

eKapija+

Vidi sve

23.05.2024.  |  Vesti

Put ka vrhu na poslovnoj piramidi - AFI City Zmaj

23.05.2024.  |  Vesti

Poslovne šanse

Vidi sve

28.05.2024.  |  Građevina

Medveđa traži projektanta za rekonstrukciju opštinskog puta Marovac

28.05.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Sledi velika rekonstrukcija hale Pinki u Zemunu - Raspisan tender za projektante

28.05.2024..  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

27.05.2024.  |  Građevina

Pokrajinska vlada delimično će finansirati izgradnju mini fabrika vode u svim selima na teritoriji Kikinde

27.05.2024.  |  Građevina

27.05.2024.  |  Vesti

Na prodaju imovina preduzeća IMT Knjaževac

27.05.2024.  |  Vesti

27.05.2024.  |  Industrija

Pančevačka Petrohemija kreće u projekat gradnje nove fabrike polipropilena vredne 150 mil EUR - U igri dve varijante, raspisan tender za tehničku dokumentaciju

27.05.2024.  |  Industrija

27.05.2024.  |  Industrija, Građevina

U planu rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Valjevu

27.05.2024.  |  Industrija, Građevina

Izdvajamo još...

Rubrike za dalje čitanje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.