NavMenu

U prvom kvartalu 2019. suficit republičkog budžeta 15,8 milijardi dinara

Izvor: Beta Ponedeljak, 06.05.2019. 11:20
Komentari
Podeli
(Foto: eivanov/shutterstock.com)
Suficit republičkog budžeta na kraju prvog kvartala ove godine iznosio je 15,8 milijardi dinara, objavilo je Ministarstvo finansija Srbije. Prihodi su bili 305,5 milijardi dinara, a rashodi 289,7 milijardi dinara.

U periodu od januara do marta zabeležen je fiskalni suficit od 11,2 mlilijardi dinara (0,9% BDP) i primarni fiskalni suficit u iznosu 57,3 milijardi dinara (4,8% BDP-a).

Prema godišnjem planu izvršenja budžeta opšte države, za prvi kvartal planiran je fiskalni deficit u iznosu od 18,9 milijardi dinara, što znači da je ostvareni rezultat bolji za 30,1 milijardu dinara.

U martu je ostvaren deficit od 6,4 milijarde dinara. Naplata prihoda u martu iznosila je 98,5 milijardi dinara, od čega se na poreske prihode odnosilo 78,1 milijardu dinara. Uobičajeno najveći deo poreskih prihoda odnosio se na uplatu PDV-a u iznosu od 32,8 milijardi dinara i akciza u iznosu od 17,6 milijardi dinara. Porez na dobit u martu iznosila je 17,8 milijardi dinara, neporeski prihodi naplaćeni su u iznosu od 20 milijardi dinara, dok je priliv donacija u martu iznosio 400 miliona dinara.


Rashodi budžeta su u martu iznosili 104,9 milijardi dinara. Troškovi za zaposlene bili su 23,4 milijarde dinara, a transferi fonda PIO, RFZO, NSZ i fonda Socijalnog osiguranja vojnih osuguranika (SOVO) 15,1 milijardi dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.