Izvor: Tanjug | Nedelja, 05.05.2019.| 14:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prodat nekadašnji hotel Dunav u Vukovaru - Kupac iz Švajcarske najavio gradnju novog hotela sa 4 zvezdice

Ilustracija (Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i izvršni direktor švajcarske firme Immo Invest Partner, Džek Đordić, potpisali su ugovor o kupoprodaji hotela "Dunav" u Vukovaru, a ta švajcarska firma najavljuje gradnju novog hotela s 4 zvezdice u koji će uložiti 200 miliona kuna.

- Reč je o strateški važnoj nekretnini u Vukovaru, dakle zgradi bivšeg hotela "Dunav", što pobuđuje veliki interes javnosti - rekao je Penava istakavši da se objekt nalazi na izuzetno vrednoj lokaciji ušća Vuke u Dunav, ali i objektu koji devet godina nije bio u funkciji, preneo je Poslovni dnevnik.

On je dodao da je grad, zbog činjenice da hotel dugo nije u funkciji, kupio tu nekretninu da bi je sada prodao kompaniji koja se bavi hotelskim biznisom, koja je već osnovala svoj ogranak u Vukovaru te će grad učiniti sve da se investitor oseća dobrodošlim s investicijom koja je strateška i na nivou države.

Zamenik gradonačelnika Marijan Pavliček podsetio je da je grad objekt hotela "Dunav" kupio za 10,3 miliona kuna, na javnom konkursu za njenu prodaju zatražio 10,7 miliona kuna, a švajcarska firma ponudila je 11,3 miliona, pa je uplaćen depozit u skladu sa konkursom u iznosu od 10% zatražene cene.

Izvršni direktor firme Immo Invest Partner, Džek Đordić, najavio je gradnju hotela s četiri zvezdice sa oko 120 soba, odnosno 240 ležaja, a izgradiće se i nekoliko restorana, kancelarije, kao i multimedijalni prostor u šta će se investirati oko 200 miliona kuna, a hotel bi trebalo da bude otvoren 2023. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.