Izvor: eKapija | Nedelja, 05.05.2019.| 15:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izabran izvođač za rekonstrukciju hale Pionir - Radovi počinju oko 20. juna, cena 2 mil EUR

Ilustracija (Foto: melis/shutterstock.com)
Ko želi da zapamti kako je dvorana "Aleksandar Nikolić" izgledala od kada je sagrađena do danas, neka obavezno gleda finalne utakmice košarkaškog plej-ofa u domaćoj ligi jer će dan nakon završetka finalne serije početi potpuna rekonstrukcija dvorane posle koje će biti drugačija - izjavio je danas (u subotu, 4. maja 2019.) zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je za portal Beoinfo potvrdio da su juče otvorene ponude na tenderu za sprovođenje postupka javne nabavke za prvu fazu proširenja kapaciteta hale "Aleksandar Nikolić".

– Rekonstrukcija će biti rađena da bi dvorana ispunila međunarodne standarde za održavanje takmičenja najvišeg evropskog i svetskog ranga – izjavio je Vesić i dodao da je tender bio uspešan pa će sportski centar "Tašmajdan" sledeće nedelje zaključiti ugovor sa izabranim ponuđačem.

Zamenik gradonačelnika je istakao da će hala dobiti potpuno novi profesionalni parket, nove semafore, koševe i teleskopske tribine, a zamenom postojećih stolica kapacitet mesta za sedenje biće povećan na preko 8.000, čime će biti ispunjeni zahtevi međunarodnih federacija.

– Takođe, biće izvedeni radovi na sistemima za ventilaciju, kao i drugi radovi u unutrašnjosti hale u postojećim gabaritima. Radovi će početi odmah po završetku takmičarske sezone, oko 20. juna ove godine, a biće završeni do kraja septembra, odnosno do početka nove takmičarske sezone u košarci – rekao je Vesić.

On je dodao da će ova rekonstrukcija dvorane koja se do nedavno zvala hala Pionir biti najveća od kako je sagrađena i da će koštati skoro 2 mil EUR odnosno, nešto manje od 220 miliona dinara.

Vesić je naglasio da je posebno ponosan jer će na platou ispred hale, na predlog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, biti postavljena bista profesora Aleksandra Nikolića, oca srpske košarke.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.