NavMenu

Jedinstveni Avantura park u Srbiji otvoren na Jastrepcu - Zip lajnom s jedne na drugu obalu jezera (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 03.05.2019. 16:32
Komentari
Podeli
Na planini Jastrebac kod Kruševca, otvoren je jedinstven Avantura park, namenjen i deci i odraslima.

Park, koji je izgrađen na najlepšem delu popularnog izletišta svečano je otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, uz prisustvo gradskih čelnika.

- Avantura park je uklopljen u prirodni ambijent, na obodu Jastrebačkog jezera - tik ispod Vile Idila. Park nudi različite sadržaje, a najzanimljiviji su žičara od oko 100 metara, popularni zip lajn, koja prelazi preko jezera, te je stoga jedinstvena u Srbiji - kaže za eKapiju Miloš Milanović iz Turističke organizacije grada Kruševca.

U ponudi je i penjanje na veštačku stenu, visoku 10 metara, koja služi za obuku alpinista, kao i prostrano dečje igralište sa brojnim dečjim mobilijarom: čardakom od drveta, brdom od sintetičke trave sa toboganom, malom stenom, kao i mini zip line-om.

Tu je i nekoliko staza sa preprekama, kao i veliki šah.

Park omogućava pojedinačne i grupne posete, organizuje takmičenja, ali i tim-bilding programe.

Ministar Lajić je rekao da treba iskoristiti blizinu vodećih top destinacija, kao što su Kopaonik, Vrnjačka banja, Niš i Sokobanja kojima Jastrebac može da upotpuni sadržaj i poveća vanpansionsku potrošnju za turiste koji obilaze taj region.

Velika prednost Kruševca i Jastrepca će, prema njegovim rečima, biti izgradnja Moravskog koridora koji će spajati istok i zapad Srbije, odnosno Koridore 10 i 11.

Sredstva za izgradnju parka, koja je počela prošle jeseni, najvećim delom obezbeđena su na Konkursu Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, dok su deo finansija obezbedili Grad Kruševac i Korporacija Trayal - u čijem se vlasništvu nalazi i Jastrebac Lake Resort.


I. Milovanović

Fotogalerija
Avantura park Jastrebac
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.