NavMenu

Mercator grupa u 2018. ostvarila dobit od 1,6 mil EUR

Izvor: Beta Subota, 27.04.2019. 09:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Mercator grupa je u 2018. godini imala neto prihod od prodaje 2,18 mlrd EUR i dobit od 1,6 mil EUR, saopštila je ta kompanija koja posluje i u Srbiji.

Kako je navedeno, prihod od prodaje uvećan je za 1,2% u odnosu na 2017. godinu, dok je prihod od maloprodaje, koji čini osnovu Mercatorovog poslovanja, porastao za 3,2%.

Kako je saopšteno, kompanija je značajno smanjila svoj finansijski dug u odnosu na prethodnu godinu, za 97 mil EUR.

Mercator grupa je prošle godine nabavila robu u vrednosti od 1,2 mlrd EUR od lokalnih i regionalnih dobavljača, što je 70% ukupne nabavke. Na taj način je, kako je istaknuto u saopštenju, značajno doprinela razvoju celokupnog lanca, od uzgoja do prerade, na svim tržištima svog poslovanja.

Taj trgovinski lanac je u 2018. godini platio 173 mil EUR u porezima, doprinosima i drugim troškovima.

- Jedan od preduslova za dugoročnu stabilnost i dugoročne mogućnosti za razvoj Mercator grupe je njeno smanjivanje stepena zaduženosti - navedno je u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.