Izvor: Startit | Petak, 26.04.2019.| 07:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Američki Embroker dobio investiciju od 28 mil USD - Kompanija u Srbiji ima 60 zaposlenih

Ilustracija (Foto: ronstik/shutterstock.com)
Kompanija Embroker koja se bavi digitalnim osiguranjem nedavno je dobila investiciju od 28 mil USD za razvoj svog softvera. Kao glavni finansijer navodi se VC kompanija Tola Capital uz učešće već postojećih investirora kao što su Canaan Partners, Bee Partners, Manulife Capital Ventures, Nyca Partners i XL Innovate.

Beogradski tim Embrokera angažovan je na razvoju platforme ali i na promociji i pružanju podrške. Iako je sedište ove kompanije u San Francisku, kompanija u Srbiji zapošljava 60 ljudi, a tu se nalazi i ceo inženjerski tim kompanije, marketing tim, Demand Generation, Service Support i HR timovi.

- Ova investicija će omogućiti nastavak rada na unapređenju Embroker platforme. Zahvaljujući njoj, beogradski tim, baš kao i čitava kompanija, imaće priliku da dodatno optimizuje i pojednostavi pružanje usluga iz oblasti poslovnog osiguranja. U suštini, cilj je da ponudimo proizvod koji će biti brži, bolji i jeftiniji, a samim tim i konkurentniji - rekli su iz beogradskih kancelarija Embrokera.

U sklopu ponude koju Embroker nudi korisnicima u okviru svoje platforme nalaze se različiti servisi kao što su zaštita imovine od tužbi koje mogu dovesti do bankrota, osiguranje od komercijalnog kriminala kao što su prevare trećeg lica ili gubitak odanosti zaposlenih, osiguranje zaposlenih od potencijalnih grešaka tokom pružanja usluge, zaštita od tužbi za neispravne proizvode i mnoge druge.

Investicija koju je ova firma dobila za svoju A fazu pre tri godine iznosila je nešto vise od 12 mil USD, a od osnivanja 2015. godine do sada suma dignutih investicija Embrokera prešla je 42 mil USD.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.