Izvor: Beta | Četvrtak, 25.04.2019.| 16:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Apoteke Novi Sad u rukama Nemaca - Benu dao ponudu vrednu 4,2 mil EUR

Ilustracija (Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da su se na javni poziv za koncesiju Apoteka Novi Sad odazvale četiri kompanije koje su otkupile dokumentaciju.

Kako je istakao, do 3. aprila stigla je ponuda koja je, po prvim procenama, "apsolutno validna" i dolazi od apoteke Benu koja je u vlasništvu nemačkog Feniksa, i to u iznosu od 4.238.753 EUR, odnosno 362.375 EUR više nego što je bila određena početna vrednost od strane Grada za koncesiju na gradskim apotekama na 15 godina.

- Veoma smo ponosni što je Novi Sad prvi grad u Srbiji koji je zaista strateški rešio problem državnih apoteka. Dobili smo odobrenje od državne Komisije za javno-privatna partnerstva i koncesije, i naš projekat je pravi primer drugim opštinama kako se koncesiono rešava problem državne apoteke. Zadovoljni smo što nam dolazi tako renomirana svetska firma, a mislim da su zadovoljni i svi zaposleni u apotekama, jer znaju da će imati sigurnog poslodavca koji poštuje sve zakonske propise i kolektivne ugovore - rekao je Vučević na konferenciji za novinare.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.