Izvor: Glas zapadne Srbije | Sreda, 24.04.2019.| 20:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Užicu doneta odluka o prenosu aerodroma Ponikve na državu

(Foto: YouTube)
Na sednici Skupštine Grada Užica koja je održana 24. aprila doneta je odluka o pokretanju postupka realizacije prenosa imovine i delatnosti JP Aerodroma Ponikve na Republiku Srbiju.

Ova odluka predstavlja početak jednog procesa koji Užice koordinirano sa Vladom Srbije i Ministarstvom građevine, saobraćaja i infrastrukture, partnerski sprovodi sa ciljem daljeg razvoja aerodroma i njegovog stavljanja u funkciju razvoja turizma i privrede Zlatiborskog okruga.

U skladu sa definisanom strategijom razvoja avio saobraćaja na nivou države Aerodrom Ponikve će uz podršku Vlade Srbije, a u skladu sa planiranom dinamikom realizacije investicija u narednom periodu obezbediti preduslove za uspostavljanje avio saobraćaja za sve vrste vazduhoplova.

Pozitivni primeri transformacija aerodroma u Nišu, a od skoro i u Kraljevu, predstavljaju potvrdu spremnosti Vlade da u svim delovima naše zemlje stvori uslove za razvoj avio saobraćaja.

Nakon izgradnje ključnih putnih koridora kroz našu regiju stavljanje aerodroma u punu funkciju učinilo bi ovu regiju potpuno saobraćajno povezanom i zaokruženom celinom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.