Izvor: Beta | Sreda, 24.04.2019.| 16:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

U toku 2019. počinje izgradnja fabrike za prečišćavanje voda u Vranju - Raspisani tenderi za izvođače radova, čeka se građevinska dozvola

Ilustracija (Foto: gameanna/shutterstock.com)
Direktor JP Vodovod Goran Đorđević je izjavio da je završena izgradnja kolektora u Vranju i Vranjskoj Banji koji su predviđeni zbog izgradnje fabrike za prečišćavanje otpadnih voda koja, po njegovim rečima, može da počne ove godine.

Đorđević je na sednici Skupštine grada rekao da je sproveden i tender za izvođača radova na izgradnji fabrike za prečišćavanje otpadnih voda koja je trenutno u fazi dobijanja građevinske dozvole.

On je podsetio da je Vodovod u 2018. izgradio pet kilometara vodovodne mreže, kilometar atmosferske kanalizacije i još tri kilometra kanalizacione mreže, a potpuno je završena i zamena azbestnih cevi u gradskom vodovodu.

Direktor JKP Komrad Momir Stoilković kazao je da je to preduzeće u 2018. imalo investicije u vrednosti od oko četiri miliona dinara, a jedna od najvećih je kupovina kamiona smećara, kao i vozila za pražnjenje podzemnih kontejnera koji su prvi put nabavljeni krajem prošle godine.

Stoilković je rekao da naplata komunalnih usluga iznosi oko 60% i dodao da "od 130 miliona dinara dugovanja prema ovom preduzeću, najveći udeo u dugu imaju dva, tri privredna subjekta".

Direktor JP Novi Dom Goran Petrović naveo je da su najveći uspesi tog preduzeća u prethodnoj godini priključenje više od 12.000 m2 prostora zgrade gradske uprave na sistem daljinskog grejanja, kao i to što je izgradnjom toplovoda otvorena mogućnost da se i druge državne ustanove priključe na daljinsko grejanje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.