NavMenu

GSP Beograd potpisuje ugovor o nabavci 244 nova solo autobusa

Izvor: eKapija/Blic Sreda, 24.04.2019. 13:59
Komentari
Podeli
(Foto: Beograd.rs)
U četvrtak, 25. aprila, tačno u podne, GSP Beograd potpisaće ugovor o nabavci 244 nova solo autobusa, a potpisivanju ugovora prisustvovaće zamenik gradonačelnika Goran Vesić, navodi se u saopštenju Grada Beograda.

Prema navodima Blica, čelnici najvećeg gradskog prevoznika ugovore će potpisati sa zastupnicima lizing kuće S-Leasing, predstavnicima kompanije MPN promet i kompanijom Higer iz Kine.

Kako je Blic ranije najavio, prvi kontingent od 70 vozila biće autobusi turske firme BMC, koji bi shodno tenderskoj dokumentaciji, trebalo da stignu u srpsku prestonicu za 60 dana od potpisivanja ugovora - dakle do kraja juna.

Ostatak autobusa biće kineski, marke Higer, a rok za njihovo dopremanje je 180 dana, odnosno do kraja oktobra ove godine. Vrednost obe nabavke je oko 45 miliona EUR.

Podsetimo, tenderi za nabavku autobusa raspisani su početkom marta ove godine, o čemu je eKapija pisala. Tom prilikom, zamenik gradonačelnika Goran Vesić se osvrnuo na studiju "Tehničko-tehnološka analiza autobuskog podsistema JTP u Beogradu" iz januara ove godine, koju je radio Saobraćajni fakultet u Beogradu na zahtev Grada Beograda.

Studija je, kako je rekao, pokazala da 150 autobusa čeka rashod, a da 277 vozila treba da bude zamenjeno u narednih nekoliko godina, što ukupno iznosi 427 vozila. Stoga, u naredne tri godine je potrebno nabaviti 300-400 novih vozila, od čega u 2019. godini minimum od 150 do 200 - naveo je Vesić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.