NavMenu

Sremski Karlovci sve popularnija turistička destinacija - U planu i izgradnja međunarodnog pristaništa

Izvor: RTV Sreda, 24.04.2019. 11:55
Komentari
Podeli
Sremski Karlovci (Foto: Katarina Stevanović)Sremski Karlovci
Raznovrsna turistička ponuda Sremskih Karlovaca, kao što su Patrijaršijski dvor, Kapela mira i izletište Stražilovo, svakodnevno privlače veliki broj turista, te ne čudi podatak da je to mesto prethodne godine posetilo više od 300 hiljada turista, a prednjače oni iz Kine, Izraela i Turske.

- Turistička ponuda Sremskih Karlovaca je raznovrsna, kada uzmete da imamo kulturno istorijsko nasleđe, bogato, koje svi turisti žele da obiđu tolom posete. Pored toga 20 vinarija koje su na teritoriji opštine Sremski Karlovci svakako predstavljaju izuzetnu turističku ponudu našeg grada - rekao je Dejan Manojlović iz Turističke organizacije Sremskih Karlovaca.

Prolećni festival vina, drugi po posećenosti domaćih i stranih turista očekuje nas već početkom maja, takođe, narednog meseca sve sladokusce obradovaće Kuglof festival, koji se organizuje sedamnaesti put.

Do kraja godine očekuje se završetak izgradnje međunarodnog turističkog pristaništa, što predstavlja jedan od značajnijih projekata za ovu opštinu, takođe, u planu je i završetak turističke aplikacije, kako bi turisti imali uvid u kompletnu ponudu te opštine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.