Izvor: RTV | Sreda, 24.04.2019.| 11:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sremski Karlovci sve popularnija turistička destinacija - U planu i izgradnja međunarodnog pristaništa

Sremski Karlovci
Raznovrsna turistička ponuda Sremskih Karlovaca, kao što su Patrijaršijski dvor, Kapela mira i izletište Stražilovo, svakodnevno privlače veliki broj turista, te ne čudi podatak da je to mesto prethodne godine posetilo više od 300 hiljada turista, a prednjače oni iz Kine, Izraela i Turske.

- Turistička ponuda Sremskih Karlovaca je raznovrsna, kada uzmete da imamo kulturno istorijsko nasleđe, bogato, koje svi turisti žele da obiđu tolom posete. Pored toga 20 vinarija koje su na teritoriji opštine Sremski Karlovci svakako predstavljaju izuzetnu turističku ponudu našeg grada - rekao je Dejan Manojlović iz Turističke organizacije Sremskih Karlovaca.

Prolećni festival vina, drugi po posećenosti domaćih i stranih turista očekuje nas već početkom maja, takođe, narednog meseca sve sladokusce obradovaće Kuglof festival, koji se organizuje sedamnaesti put.

Do kraja godine očekuje se završetak izgradnje međunarodnog turističkog pristaništa, što predstavlja jedan od značajnijih projekata za ovu opštinu, takođe, u planu je i završetak turističke aplikacije, kako bi turisti imali uvid u kompletnu ponudu te opštine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.