NavMenu

Uskoro počinje sa radom novoizgrađeni kineski tržni centar u bloku 70

Izvor: Glas javnosti Četvrtak, 29.09.2005. 08:55
Komentari
Podeli

Beograđani će uskoro dobiti još jedno mesto za šoping. U pitanju je novi tržni centar koje je radilo akcionarsko društvo ENJUB u bloku 70 na Novom Beogradu, pored postojećeg kineskog tržnog centra.

U akcionarskom društvu ENJUB kažu da se novoizgrađeni tržni centar ima mnogobrojne prednosti, u odnosu na postojeći tržni centar gde se prodaje jeftina kineska roba.


Od starog tržnog centra u bloku 70 napravljeno je ruglo. Konstrukcija je takva da roba može da se izloži napolju, što su trgovci iskoristili. Konstrukcija novog tržnog centra je drugačija. Roba ne može da se izlaže spolja, tako će se sve dešavati unutar objekta - kažu predstavnici akcionarskog društva ENJUB.

Tržni centar počeo je da se gradi 1. jula 2004. godine. Radove je izvodila građevinska firma "Mir inžinjering", sa mnogobrojnim podizvođačima. Fasadu i krov uradila je slovenačka firma "Armat", koja je u našoj zemlji osim ovog objekta radila i protivpožarne fasadne obloge u punionici "Voda Voda" u banji Vrujci.

Novi tržni centar ima četiri sprata, a na 10.000 metara kvadratnih nalazi se 200 poslovnih jedinica. Na prvom i drugom spratu su lokali, dok su treći i četvrti planirani za kancelarije.

Svi lokali su već rasprodati. Deo kuće kupila je jedna firma iz Grčke. Ostatak su kupovali pojedinci, ali u ENJUB-u nisu mogli da preciziraju da li su to Kinezi. Izgradnja ovog tržnog centra planirana je detaljnim planom iz 1991. godine.

U ENJUB-u kažu da će se na ovoj lokaciji graditi još dva objekta - još jedan tržni centar i garaža. Sa druge strane starog kineskog tržnog centra planirano je da se uradi još jedan poslovni objekat približno slične kvadrature kao ovaj novi. Pored novog objekta, prema tržnom centru "Piramida", ovih dana treba da počne da se gradi parking sa 420 parking mesta.

Tagovi:
Armat
Voda Voda
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.