Izvor: eKapija | Sreda, 24.04.2019.| 09:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

PKS Partner omogućava uvid u finansije preduzeća i smanjuje rizik poslovanja

Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Privredna komora Srbije (PKS) pokrenula je poslovni portal PKS Partner. Kako se navodi u opisu ovog projekta sa sajta aplikacije, cilj je da se privreda Srbije "pogura" ka informatičkom društvu i ka ekonomiji znanja, odnosno da se omogući digitalna transformacija i automatizacija procesa privrednih subjekata i ubrzava poslovanje.

Naime, zadatak ove aplikacije je da pomogne privrednicima da lakše pokrenu nove poslove. Ujedno će biti zaštićeni od sumnjivih poslovanja, čime će biti smanjen i rizik.

Zainteresovani ovde mogu da pronađu sve javno dostupne informacije o firmama, a poseban segment je uvid u finansijsko poslovanje. Tako mogu da pronađu nove potencijalne kupce i da otkriju i provere svoje konkurente, dobavljače i poslovne partnere. Podaci koji su im dostupni potiču iz Agencije za privredne registre, Poreske uprave Ministarstva finansija, Narodne banke Srbije i Katastra nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda, ali i iz drugih izvora.

Ono što je posebno zanimljivo jeste to što se na portalu nalaze najprecizniji podaci o blokadama firmi u Srbiji, koji se ažuriraju na svakih pola sata. Tu su i informacije o povezanosti jednog preduzeća sa drugima, kao i spisak najvažnijih osoba u svakoj kompaniji.

Trenutno se može videti da postoji 440.987 aktivnih firmi i 65.191 blokiran račun. Povezanih lica je 171.731.

Ovaj portal nastao je kao rezultat saradnje PKS i kompanije CUBE Team, koja je vodeći provajder poslovnih informacija u Srbiji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.