Izvor: Danas | Sreda, 24.04.2019.| 09:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kragujevački Sigit počeo serijsku proizvodnju delova za Porsche - Krenule isporuke za novu Carreru 911, Cayenne i J1

Novi Porsche Carrera 911 (Foto: YouTube)
Kompanija Sigit Srbija sa sedištem u Kragujevcu upravo je počela serijsku proizvodnju delova od plastike za čuvenog nemačkog proizvođača luksuznih i sportskih automobila Porsche, za ugradnju u najnovije modele Carrera 911, Cayenne, kao i u novi automobil na električni pogon radnog naziva J1, piše list Danas.

- Posle obimnijih priprema, počeli smo serijski proizvodnju za Porsche, a uveliko su krenule i isporuke delova za ugradnju u njihove modele. Ovogodišnja proizvodnja naše kompanije za Porsche trebalo bi da dostigne dogovorenu vrednost od 3 do 5 miliona dinara. I dalje, naravno, očekujemo da će obim i vrednost proizvodnje za nemačku kompaniju vremenom da se uvećava, kao što smo sigurni i da će u narednom periodu rasti obim naše saradnje sa Fijatom, koji je naš glavni partner - rekao je direktor kompanije Sigit Srbija Davor Veličkovski.

Sigit Srbija je, inače, glavni snabdevač Fijata delovima od plastike. Sigit sarađuje i sa Mercedesom, BMW-om, Audijem, Land Roverom i drugim velikim automobilskim kompanijama.

Fabrika Sigit Srbija koja, kako ističe Danas, slovi za jednu od najboljih u okviru Sigit Grupe, ima oko 220 zaposlenih.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.