Izvor: Glas zapadne Srbije | Utorak, 23.04.2019.| 15:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Opšta bolnica u Prijepolju dobija dva lifta

Ilustracija (Foto: Cylonphoto/shutterstock.com)
Radovi na ugradnji dva lifta, koji će sa prizemljem povezati interno i hirurško odeljenje, počeli su u Opštoj bolnici u Prijepolju. Vrednost investicije je 80.000 EUR, a donator je kanadska kompanija MDG grupacija, čije je vlasnik rodom iz ovog grada.

Sa izgradnjom liftova biće rešen višedecenijski problem bolnice, koji će pacijentima olakšati lečenje i oporavak, dok će zaposlenima biti olakšan rad, rekao je direktor Zdravstvenog centra Užice dr Miloš Božović:

- Pacijenti će sada moći bezbedno da stignu na interno i hiruško odeljenje. Imaće lift koji će moći da koriste, a ne da na nosilima budu nošeni. Takođe, dosta će se posao olakšati i osoblju, koje je moralo da prenosi pacijente na sprat.

Pre ove investicije, Opšta bolnica je uvela informacioni sistem, a nadaju se da će ove godine dobiti skener kada bude centralna nabavka "40 skenera u 40 bolnica", prenosi RINA. Podsetimo, u Vojvodini su sve opšte bolnice opremljene CT aparatom.

Završetak radova očekuje se za 45 dana. Građevinsko-zanatske poslove obavlja lokalna građevinska firma, dok će beogradska montirati liftove.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.