NavMenu

Opšta bolnica u Senti dobila novi CT aparat - Više neće biti liste čekanja za pacijente u Severnobanatskom okrugu

Izvor: RTV Utorak, 23.04.2019. 15:54
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Opšta bolnica u Senti dobila je novi CT aparat, čime je završeno opremanje objekata tog tipa u Vojvodini. Naime, do sada su aparate dobili gradovi Sremska Mitrovica, Sombor, Subotica, Kikinda, Vršac i Vrbas.

- Zahvaljujući novom aparatu u potpunosti će nestati liste čekanja dijagnostičkih procedura za 100.000 građana Severnobanatskog okruga koji gravitiraju ovoj bolnici - rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, koji je bio u poseti bolnici sa predsednikom Skupštine AP Vojvodine Ištvanom Pastorom.

Pokrajinska vlada je u poslednje dve i po godine u opštu bolnicu u Senti uložila oko 110 miliona dinara, čime su obnovljeni skoro svi dijagnostički aparati, kao i veliki broj medicinskih i nemedicinskih uređaja za svakodnevni rad zdravstvenih radnika.

- Senćanska bolnica godinama je bila devastirana, ali se problemi sistematično rešavaju. Nabavkom novog CT aparata pacijentima se obezbeđuje kvalitetna zdravstvena zaštita, kakva postoji i u drugim delovima Vojvodine. Ova zdravstvena ustanova ulazi u 21. vek - naglasio je Pastor.

U opštoj bolnici u Senti u toku je izrada projektno tehničke dokumentacije za kompletnu građevinsku rekonstrukciju ove ustanove, čiji su objekti izgrađeni sredinom prošlog veka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.