NavMenu

Otvoren Preduzetnički hab u Kruševcu - Prostor za preduzetnike i investitore

Izvor: Novosti Utorak, 23.04.2019. 09:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Beoinfo)Ilustracija
Preduzetnički hab za oko 8.200 preduzetnika Rasinskog okruga otvoren je u Kruševcu. Privredna komora Srbije (PKS) na ovaj način želi da podrži razvoj poslovanja, kao i da ojača žensko, omladinsko i socijalno preduzetništvo. Hab se nalazi u prostorijama Regionalne privredne komore Kruševac (PKS-RPK Kruševac), a namenjen je i investitorima, koji planiraju poslovanje u ovom regionu.

- Dodatnu vrednost haba čini njegova povezanost sa pulom inovativnih kompanija, koje će startapovima i preduzetnicima omogućiti brži nastup na tržištu, posebno u delu istraživanja i razvoja - rekao je predsednik PKS-RPK Kruševac Predrag Vukićević, a pišu Novosti.

PKS je podigla preduzetništvo na viši nivo, jačanjem sektora preduzetništva i formiranjem Parlamenta preduzetnika PKS - najvišeg organa odlučivanja preduzetnika u Srbiji.

- Kroz rad Parlamenta, preduzetnici mogu da iniciraju zakonske regulative, unapređenje ambijenta poslovanja, ali i da rešavaju konkretna pitanja važna za poslovanje - rekla je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS.

Najavila je da će se preduzetnički habovi otvarati i u drugim gradovima u Srbiji, a već su u planu Novi Sad i Kragujevac.

- Hab funkcioniše tako što se teorijska nastava održava u PKS RPK Kruševac, a sve praktične obuke u Biznis inkubatoru Kruševac. Ovakav način rada rezultat je saradnje i podrške koju građanima pruža Grad Kruševac, kako bi se razvijali preduzetništvo i privreda u celini - pojasnio je Vukićević.


Cilj podrške lokalne samouprave ovom projektu jeste da Kruševac ponovo bude privredni i industrijski centar, u koji će da se vrate mlade ljudi, rekla je Olivera Drenovac, pomoćnica gradonačelnika Kruševca. U Rasinskom okrugu, koji obuhvata osim Kruševca i Trstenik, Brus, Varvarin, Ćićevac i Aleksandrovac, aktivno je 2.614 privrednih društava.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.