NavMenu

Srbija poslala ponudu Volkswagenu - Ako prihvate, stižu u Inđiju, alternativa Jagodina

Izvor: Novosti Utorak, 23.04.2019. 16:00
Komentari
Podeli
(Foto: Google Maps/screenshot)
Priča o dolasku nemačkog automobilskog giganta Volkswagen (Folksvagen) u Srbiju traje već neko vreme, a sada su stigle i naznake na kojoj lokaciji bi mogao da se smesti. Naime, kako saznaju Novosti, Srbija je ponudila teritoriju Inđije. U ponudi se nalazi dokumentacija sa podacima o parceli, kao i predlog dodatnih investicija koje smo spremni da uradimo. Ponuđeno je i da jedna od linija budućeg beogradskog metroa saobraća do Inđije, kako bi i Beograđani mogli da rade u tim pogonima.

Takođe, ova lokacija je odabrana zbog šireg prostora na kojem živi gotovo tri miliona ljudi - na pola puta između Novog Sada i Beograda mogli bi da se zaposle stanovnici oba grada.

Još jedna pogodnost Inđije je veoma dobra infrastruktura, blizina putnih i železničkih koridora. Takođe, ovo je opština koja ima ubedljivo najbolju reputaciju u Srbiji kada su u pitanju administracija i lako otvaranje fabrika. Već radi na desetine stranih i domaćih fabrika, i skoro da nema investitora koji se požalio što je došao u ovaj grad.


Eventualni dolazak ove kompanije za Srbiju bi imao veliki značaj. Prvenstveno bi se ubrzao višegodišnji projekat izgradnje metroa, a Inđija bi postala industrijski superioran centar. Konačna odluka biće poznata najkasnije u novembru.

U slučaju da Nemcima ova ponuda ne odgovara, naša zemlje ima alternativu u Šumadiji, u širem regionu Jagodine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.