Izvor: eKapija | Ponedeljak, 22.04.2019.| 12:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Repertoar Zvezdara teatra za maj - Počela prodaja ulaznica

Predstava Korešpodencija slavi jubijej, 50. izvođenje (Foto: Nikola Vukelić/ Zvezdara teatar)
Pozorište Zvezdara teatar objavilo je repertoar za maj, a prodaja ulaznica počela je danas tačno u podne.

Zbog izuzetno velikog interesovanja za predstavu Osama-Kasaba u Njujorku, Zvezdra teatar je obezbedio četiri termina. U predstavi koja je nastala prema tekstu Vladimira Kecmanovića u dramatizaciji Koste Pešvskog i Darka Bajića koji je i reditelj predstave, igraju Andrija Kuzmanović, Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović. Scenograf je Vesna Popović, a kostimograf Dragica Laušević.

Predstava Korešpodencija slavi jubilej - pedeseto izvođenje. Predstava je nastala prema romanu Zlatno runo B. Pekića u dramatizaciji B. Mihajlovića Mihiza. Režiju i scenografiju potpisuje Gorčin Stojanović, a kostime Lana Cvijanović. Predstava je imala izuzetno uspešan festivalski život. Osvojila je više od 15 nagrada u zemlji i inostranstvu. U predstavi igraju Branislav Lečić, Slavko Štimac, Anica Dobra, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković.

Ovog meseca gostuje predstava Limunacija, Dušana Kovačevića u režiji Nebojše Bradića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Niša, a održaće se i otvaranje Festivala Internacionalnog Studentskog Teatra 10.5. sa predstavom So na rane Tee Matanović. Dok će 20.5. biti održan muzičko-poetski recital posvećen Dušku Trifunoviću pod nazivom Tajna veza.

Repertoar Zvezdara teatra za maj pogledajte u PDF dokumentu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.