Izvor: eKapija | Nedelja, 21.04.2019.| 09:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

SPOS formira pčelinjak u Agenciji za zaštitu životne sredine

(Foto: Carlo Prearo/shutterstock.com)
Povodom proslave "Dana planete Zemlje", u ponedeljak 22. aprila popodne biće formiran pčelinjak u Agenciji za zaštitu životne sredine, u prisustvu ambasadorke Izraela Alone Fišer Kam, direktora Agencije Filipa Radovića, pomoćnice direktora Agencije Tamare Paunović Čilić, i predsednika SPOS-a Rodoljuba Živadinovića.

Ovogodišnji "Dan planete Zemlje" obeležava se pod sloganom "Zaštitimo naše vrste", i tim povodom će SPOS postaviti košnice u dvorište Agencije, kako bi se ukazalo na značaj pčela u proizvodnji hrane, kao i očuvanju biodiverziteta i zaštite životne sredine"navodi se na sajtu SPOS-a.

Pčelinjak će za početak brojati dve košnice pčela koje je SPOS poklonio Agenciji, a SPOS poziva i sve zainteresovane pčelare da pomognu u daljem povećanju pčelinjaka svojim eventualnim donacijama pčelinjih društava.

Ovo je još jedna od aktivnosti koju SPOS sprovodi u okviru projekta zaštite pčela sa NALED-om, Republičkim sekretarijatom za javne politike i USAID-om.

SPOS izražava zadovoljstvo na dogovorenoj saradnji sa Agencijom i nada se i daljim uspešnim akcijama u budućnosti, navodi se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.