Izvor: Beta | Petak, 19.04.2019.| 12:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

MIHAJLOVIĆ: Do kraja 2019. završetak auto-puta od Surčina do Obrenovca

(Foto: mgsi.gov.rs)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je u petak (19. april) da očekuje da se izgradnja auto-puta od Surčina do Obrenovca završi do kraja 2019. godine, saopštio je njen kabinet.

Ona je u razgovoru sa direktorom kineske kompanije CRBC u Srbiji Džang Sjaojuenom, o infrastrukturnim projektima koje ta firma realizuje sa Ministarstvom rekla da je "veoma zadovoljna saradnjom".

- Način na koji realizujete projekat izgradnje auto-puta od Surčina do Obrenovca je primer za sve i očekujem da radovi budu gotovi do kraja ove godine - rekla je u razgovoru Mihajlovićeva.

Dodala je da će se, posle uspešnog sastanka na Samitu 16+1 u Dubrovniku i potpisivanja dva memoranduma, saradnja sa CRBC nastaviti i na izgradnji najteže deonice na Koridoru 11 Požega-Boljare, kao i na izgradnji deonice Novi Beograd-Surčin, jer će to omogućiti puno funkcionisanje Koridora 11.

Džang Sjaojuen rekao je da će auto-put od Surčina do Obrenovca biti završen i pre ugovorenog roka, i dodao da CRBC intenzivno radi kako bi ciljevi dogovoreni u Dubrovniku bili postignuti.

- Pripremamo idejno rešenje za deonicu Požega-Boljare, sledeće godine započinjemo izgradnju od Novog Beograda do Surčina - rekao je Sjaojuen.

Intezivno se, kako je rekao radi i na pripremnim aktivnostima za rekonstrukciju pruge od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.