Izvor: Tanjug | Četvrtak, 18.04.2019.| 17:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rolex četvrtu godinu najuglednija kompanija na svetu

(Foto: Printskrin (Youtube))
Švajcarski proizvođač satova Rolex četvrtu godinu zaredom proglašen je za najugledniju svetsku kompaniju, prenosi hrvatski Poslovni dnevnik.

To priznanje dodeljuje se od 1997. godine, a listu od 100 najuglednijih kompanija sastavlja Reputation Institute iz Bostona, vodeći pružalac usluga za merenje i upravljanje reputacijom.

I ove je godine Rolex je iza sebe ostavio dobro poznate kompanije kao što su LEGO, The Walt Disney, adidas, Microsoft, Sony, Canon, Michelin, Netflix i Bosch.

Kako bi došli do ovih rezultata, istraživači Reputation Institute iz Bostona ispitali su više od 230.000 pojedinaca u 15 zemalja sveta. Kompanije koje se razmatraju za ulazak na listu obično imaju prihod veći od 50 mlrd USD godišnje, prisutnost u svim ispitanim zemljama i poznavanje brenda kod bar 40% opšte populacije.

U istoriji dugoj više od 100 godina kompanija Rolex je neprekidno radila na trajnjim poboljšanjima, kao i na ulaganjima u inovacije na svim nivoima.

Upravo je predanost težnji za izvrsnosti i želja za doprinosom društvu uvrstila Rolex na sam vrh najuglednijih svetskih kompanija.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.