Izvor: Tanjug | Sreda, 17.04.2019.| 12:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Moj izbor 2019 - Proglašeni omiljeni domaći proizvodi

Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com)
Konačni rezultati kampanje "Moj izbor 2019", koja se održava devetu godinu zaredom, pokazali su da je i ove godine Plazma keks kompanije Bambi najomiljeniji domaći proizvod. Titulu najomiljenijeg proizvođača u Srbiji poneo je Imlek.

Kao najbolji brendovi u svojim kategorijama nagrade su dobili: Začin C, Smoki, Metalac posuđe, Knjaz Miloš, Zlatiborac, Dijamant ulje, Moja Kravica, Nectar Family, PS fashion, Plazma keks, Pošta Srbije, Maxi, Dunav osiguranje, Banca Intesa, Forma Ideale, EXIT. Brend Tiffany je osvojio nagradu kao pobednik internet glasanja.

Ove godine, u konkurenciji za nagradu našlo se 930 domaćih proizvoda i brendova u 27 kategorija. Glasanje je organizovano u dva kruga. U prvom su glasali korisnici interneta, a brendovi sa najvećim brojem glasova plasirali su se u finale, gde ih je u svakoj kategoriji čekalo po pet najbolje plasiranih brendova iz prethodnih akcija.

Finalno glasanje organizovano je na terenu, metodom "lice u lice", a u deset gradova Srbije glasalo je ukupno 2.010 potrošača.

Svečana dodela priznanja biće organizovana sredinom maja.


Tokom devet godina nagradu osvojile 43 kompanije

Kampanju "Moj izbor" organizuje udruženje Moja Srbija sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i promocije kvaliteta domaćih proizvoda i brendova. Ovogodišnja akcija sprovedena je uz podršku potpredsednice Vlade Republike Srbije Zorane Mihajlović, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grada Beograda.

Jedinstvenost ove kampanje je u tome što se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača. Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi. Izuzetno, za ovu nagradu mogu biti nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično.

Tokom devet godina, koliko traje akcija, naklonost potročaša i nagradu "Moj izbor" uspele su da osvoje samo 43 kompanije u Srbiji sa ukupno 47 brendova.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.