Izvor: eKapija | Utorak, 16.04.2019.| 15:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Speed business meeting - Jačanje poslovnih veza četiri privredne komore

Predstavnici kompanija članica Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja (CANSEE), Francusko-srpske privredne komore (CCIFS), Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) i Nordijske poslovne alijanse (NBA) sastali su se u ponedeljak (15. aprila) u hotelu Radisson Collection na još jednom u nizu "brzih poslovnih sastanaka" (Speed Business Meeting).

Članovi ovih poslovnih udruženja imali su priliku da prošire svoju mrežu kontakata i da kroz ovaj interaktivni format neformalnih sastanaka uspostave osnov za buduću poslovnu saradnju, navodi se u saopštenju Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja.

Preko 50 učesnika, članova četiri poslovna udruženja, iz različitih sektora imalo je priliku da u razgovorima "jedan na jedan" razmotri potencijalne vidove saradnje. Po okončanju sastanaka, za sve učesnike je organizovan networking koktel tokom kojeg su predstavnici kompanija imali priliku da nastave poslovno povezivanje i razmene dodatne informacije sa prisutnim sagovornicima.

Ispred poslovnih udruženja, sve prisutne je pozdravila Mirjana Dončić-Beaton, izvršna direktorka Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja u Srbiji.

- Ponosni smo što će više od 50 predstavnika kompanija imati izvanrednu priliku da podele svoje poslovne ideje i iskustva sa predstavnicima kanadskih, američkih, francuskih i nordijskih kompanija. Speed Business Meeting je sjajan način da upoznate profesionalce izvan svog uobičajenog kruga kontakata - izjavila je Mirjana Dončić-Beaton, pozdravivši partnerska udruženja i sva prisutna preduzeća.

Plan je da se ovaj vid saradnje komora nastavi kroz niz sličnih inovativnih formi sastanaka u kojima će kompanije biti u prilici da ostvare saradnju, razmenjuju svoja iskustva i najbolje prakse u cilju jačanja privrednog sektora u Srbiji.
Predstavnici sva četiri udruženja složni su u oceni da ovakvi susreti doprinose dinamici poslovne saradnje njihovih članova, ali i jačaju sinergiju između samih komora.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.