NavMenu

U RB "Kolubara" za godišnje remonte izdvojeno 3,7 milijardi dinara

Izvor: Beta Petak, 17.07.2009. 13:39
Komentari
Podeli

Za godišnje remont u Rudarskom basenu (RB) "Kolubara" u 2009. godini izdvojeno je oko 3,7 milijardi dinara, objavljeno je u kompanijskom mesečniku najvećeg ugljenokopa u Srbiji.

Pomoćnik direktora "Kolubare" za koordinaciju tehničkih sistema Vladan Jovičić precizirao je da je za remont planirano 2,073 milijardi dinara, a za tekuće održavanje 1,7 milijardi dinara, kao i da je taj program usvojio i Upravni odbor EPS-a.

Redovni godišnji remonti počeli su u januaru na površinskim kopovima Polje D, kao i na Istočnom i Zapadnom polju Tamnave, a okončan je ovih dana remontom postrojenja na Polju B, dok su u međuvremenu remonti obavljeni i u ostalim proizvodnim i tehnološkim celinama RB "Kolubara".

Ti poslovi su značajni za svakodnevnu proizvodnju, otpremanje i preradu lignita, koji se ne prekidaju ni leti ni zimi, što je zaposlenima u Kolubari omogućilo da od 2006. svake godine obaraju rekorde u proizvodnji uglja i uklanjanju jalovine.

Kolubarskim lignitom godišnje se u termoelektranama TENT u Obrenovcu, TEK u Velikim Crljenima i Morava u Svilajncu proizvede svaki drugi kilovat električne energije u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.