Izvor: Tanjug/Politika | Utorak, 16.04.2019.| 10:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Volkswagen još nije odustao od Srbije

(Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)
Na vest koju je objavila nemačka agencija DPA, da je Volkswagen suzio izbor zemalja na Bugarsku i Tursku, Lesli Botke, portparolka za proizvodnju i prodaju u Volkswagenu, drži se ranijeg stava da nemački gigant još nije odlučio da li će i gde će u jugoistočnoj Evropi graditi fabriku automobila.

Ona je za Politiku rekla da još nema novosti kada je reč o izboru lokacije za izgradnju fabrike.

Potvrdila je, piše list, da je njena izjava od pre dve sedmice i dalje aktuelna. Tom prilikom je rekla da su još u fazi definisanja potrebnih zahteva i istraživanja potencijalnih lokacija u istočnoevropskim zemljama.

Volkswgen, prema ranijim nezvaničnim informacijama, vaga između Srbije, Bugarske, Rumunije, Turske i Severne Makedonije.

U proizvodni pogon, koji planira da otvori 2023. godine, uložio bi, navodi se, 1,4 mlrd EUR, zaposlio bi 5.000 radnika i proizvodio 300.000 automobila godišnje.

Ambasador nemačke u Srbiji Tomas Šib, rekao je pre nekoliko dana da nema novosti u vezi sa eventualnim dolaskom Volkswagena u Srbiju i da ta odluka još nije doneta, kao i da će o tome odlučiti sama kompanija.

- Nadam se da će odluka biti u korist Srbije. Ne znam kada će odluka biti doneta, ali bi to bio nastavak pozitivnog trenda - rekao je tada Šib.

Prema izveštavanju agencije DPA, o lokaciji nove fabrike nadzorni odbor kompanije Volksawgen trebalo bi da razgovara posle Uskrsa, a odluka bi trebalo da bude doneta u novembru.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.