Izvor: eKapija | Ponedeljak, 15.04.2019.| 16:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Više od 20.000 posetilaca na sajmu nameštaja Sarajevo4Walls

U nedelju, 14. aprila, spuštena je zavesa na najveći privredni događaj u Bosni i Hercegovini u sferi nameštaja i prateće industrije - Međunarodni sajam Sarajevo4Walls koji se održao od 11. do 14. aprila u Zetri na prostoru od 10.000 m2 u dve sajamske hale.

Na sajmu se predstavila cela drvna industrija – od primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda, kao i sva prateća industrija za uređenje enterijera i eksterijera.

Sajam je za četiri dana posetilo preko 22.000 posetilaca, kako iz Bosne i Hercegovina tako i iz cele Evrope.

Kako navode organizatori, sajam je ostvario značajan iskorak u povećanju sajamskih kapaciteta na 10.000 m2 i tako postao najveća i najznačajnija manifestacija specijalizovana za nameštaj i prateću industriju u BiH, te u pravcu programskog delovanja organizacijom B2B i B2C poslovnih sastanaka izlagača sa potencijalnim kupcima iz BiH, regiona i Evrope.

Veliko interesovanje posetilaca su izazvali brendovi poput KARE design, Natuzzi, Inside, Viva, Minalli, Elgrad, Kadex design, Malagić ali i mnogi drugi izlagači.

Dodeljene su i nagrade za izlagače na sajmu od strane stručnog žirija. Nagradu za dizajn izložbenog prostora dobila je kompanija Sella (BiH) dok je specijalnu nagradu za inovativnost dobila kompanija Secom (BiH).

Drugi dan sajma održan je i stručno edukacioni panel na temu Nameštaj kao proizvod u fokusu profesionalnog i stručnog delovanja sa različitih aspekata pozicija radnih zadataka i aktivnosti.

Pokrovitelj sajamske manifestacije je bilo Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

Osim toga, organizatori sajma Sarajevo4Walls su nastavili sa humanitarnim radom, te su sakupili odgovarajuća sredstva za pravljenje Roditeljske kuće u Tuzli – kuća za boravak dece obolele od karcinoma i njihovih roditelja nakon primljenih terapija i za rad TV emisije "Ispuni mi želju" koja pruža pomoć ugroženoj populaciji u celoj Bosni i Hercegovini.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.