Izvor: eKapija | Ponedeljak, 15.04.2019.| 14:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nagrada za Joakima Tasića na Festivalu "Pozorišno proleće" u Šapcu

(Foto: Zvezdara teatar)
Glumac Joakim Tasić je dobio nagradu "Zalog za budućnost" na 4. Festivalu "Pozorišno proleće" koji je organizovan u Šapcu od 8. do 15. aprila, navodi se u saopštenju Zvezdara teatra.

Nagradu za "izuzetno komičarsko ostvarenje u veoma zahtevnoj i stilski rizičnoj ulozi Simeona Njegovana u predstavi Korešpodencija, Zvezdara teatra", Joakimu Tasiću, je dodelio novinarski žiri festivala, u čijem sastavu su ove godine bili Teofil Pančić, Aleksandra Ćuk i Gordana Manjenčić. Priznanje se dodeljuje mladom glumcu kome žiri predviđa bogatu i uspešnu karijeru na osnovu dosadašnjih rezultata.

Na festivalu "Pozorišno proleće" u Šapcu u takmičarskom programu je učestvovalo sedam predstava iz cele Srbije, po izboru selektora i direktora festivala Zorana Karajića. Ovogodišnja selekcija nosi naziv "Neprilagođeni u klasici", jer su u fokusu bili klasični pisci.

Predstava Zvezdara teatra Korešpodencija po tekstu Borislava Pekića, u dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza i režiji Gorčina Stojanovića, odigrana je 10. aprila u Šabačkom pozorištu.

Glumačku ekipu predstave čine Branislav Lečić, Slavko Štimac, Anica Dobra, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.