Izvor: eKapija | Ponedeljak, 15.04.2019.| 13:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nordeus na novoj adresi - Inovativna pametna zgrada na Novom Beogradu sa fitnes prostorom i tuševima, bibliotekom i uštedom energije

(Foto: Nordeus)
Beograd je danas dobio savremeni gejming studio u kojem će raditi stručnjaci iz 22 zemlje. Naime, beogradska kompanija Nordeus preselila se u inovativnu pametnu zgradu na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Bulevara Umetnosti.

- Nova adresa simbolično povezuje nauku i umetnost, spoj koji najbolje opisuje tim koji će ovde raditi. U 6.000 kvadratnih metara, na 7 spratova i 3 podzemna nivoa za parking, moći će da se smesti do 250 zaposlenih, u skladu sa Nordeusovom strategijom rasta. Zgrada je obavijena staklenim površinama i dugačkim terasama obogaćenim vegetacijom sa kojih se može uživati u zelenoj oazi u njenom dvorištu - navode iz ove kompanije.

Kako je saopšteno iz Noredusa, novi prostor koristi najsavremenije tehnologije i predstavlja do sada najveće ulaganje Nordeusa u dobrobit svojih zaposlenih.

Pored 52 kancelarije, 18 sala za sastanke i auditorijuma za više od 200 ljudi, značajan deo prostora čine studio za audio i video produkciju, biblioteka i izolovane radne sobe.

(Foto: Nordeus)

Zaposlenima su na raspolaganju i veliki restoran, sportski bar, gejming soba, fitnes prostor s tuševima i mnogi drugi sadržaji koji omogućavaju zdravu ravnotežu između okruženja za rad i prostora za opuštanje, a poseban prostor namenjen je deci zaposlenih.

Takođe, zgrada je u potpunosti pristupačna osobama s invaliditetom.

Jedna od ključnih karakteristika prostora je i korišćenje najnovijih tehnologija radi što efikasnijeg rada i uštede energije. U celoj zgradi uveden je sistem pametnog osvetljenja i klimatizacije koji omogućava zgradi da prepoznaje potrebe zaposlenih i prilagođava osvetljenje i temperaturu trenutnim uslovima, a solarni paneli koji se nalaze na krovu zgrade doprinose dodatnoj uštedi električne energije.

- Verujemo da naša kultura i naši ljudi predstavljaju glavnu prednost u ovoj vrlo kompetetivnoj industriji - rekla je Ivana Paunović, Workplace Experience Manager u Nordeusu i dodala da je najbitniji deo strategije Nordeusa investiranje u ljude.

Nova zgrada nalazi se u okviru poslovnog kompleksa GREEN HEART, čija izgradnja još traje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.