Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 15.04.2019.| 13:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prodaje se hotel Marjan u Splitu - Početna cena 58 mil EUR

Ilustracija (Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
Hotel Marjan, nekadašnji simbol Splita koji je već 11 godina ruglo tog grada na hrvatskom primorju, spreman je za prodaju po početnoj ceni od 58 mil EUR, prenosi Poslovni dnevnik.

Stečajni postupak nad dužnikom Adriatic d.d. u stečaju završen je donošenjem zaključka o prodaji, a stečajni upravnik Ante Gabelica, čiji je angažman završen, uveren je da će nedovršeni hotel brzo biti prodat, jer je u pitanju atraktivna nekretnina na prestižnoj lokaciji.

Hotel je površine 5.679 kvadrata, a uz trafostanicu, parking, tri dvorišta i stepenice ima gotovo 12.000 m2. Prema stečajnom zakonu, predviđene su četiri licitacije.

Na prvoj se objekаt ne može prodati ispod tri četvrtine utvrđene vrednosti, na drugoj ispod jedne polovine, na trećoj ispod jedne četvrtine, dok se na četvrtoj prodaje za jednu hrvatsku kunu.

Nekadašnji gradonačelnik Splita Željko Kerum je hotel Marjan kupio 2005. godine na nadmetanju. Platio ga je 22,8 mil EUR (170 miliona kuna), čak trostruko više od traženih 7,5 mil EUR (57 miliona kuna).

Nepune četiri godine kasnije potpisan je ugovor s Hiltonom, a Kerum je nekoliko meseci potom postao gradonačelnik. Radovi na Marjanu su ubrzo prekinuti, a 2015. godine sve je završilo stečajem firme Adriatic.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.