NavMenu

Konkurs NSZ za projekte samozapošljavanja do 22. aprila - Podsticaji do 240.000 dinara

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 15.04.2019. 11:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Na konkurs za projekte samozapošljavanja građani sa evidencije nezaposlenih mogu do 22. aprila da podnesu zahtev, biznis plan i neophodnu dokumentaciju, rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović.

Ove godine možemo da uključimo u taj program blizu 4.000 ljudi, rekao je Martinović i dodao da je podneto, zasad, oko 2.500 zahteva.

Kako je rekao za RTS, procedura nije zahtevna i novac koji se dobije je bespovratna pomoć za pokretanje nekog posla.

Novac može neko nazvati simboličnim, neko podsticajnim. Ove godine dajemo od 200.000 do 240.000 dinara. Mislim da je to makar dovoljno da se godinu dana uplaćuju porez i doprinosi, dovoljno da se započne neki biznis koji ne zahteva velika ulaganja, rekao je Martinović.

Martinović je rekao da je na evidenciji nezaposlenih 569.000 ljudi i da se taj broj smanjio za oko 8% u odnosu na prošlu godinu.

Direktor NSZ naveo je da je ta služba predstavila svoje programe u svim lokalnim samoupravama, a da je najveće interesovanje za otvaranje novih radnih mesta, za šta se može dobiti od 150.000 do 300.000 dinara.


Kao novinu naveo je program pripravništva, koji se od ove godine sprovodi u privatnim kompanijama.

Želimo da razvijemo realni sektor i rasteretimo javni sektor. Ove godine imaćemo dva modaliteta - za lica sa visokom stručnom spremom i sa srednjom stručnom spremom, starosti do 30 godina, rekao je Martinović.

Postoje uslovi koje moraju da ispune budući zaposleni, ali i poslodavci, rekao je Martinović, dodajući da očekuje da se preko ovog programa angažuje oko 1.130 pripravnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.