NavMenu

Velike transakcije poslovnim nekretninama u Sloveniji

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 15.04.2019. 10:30
Komentari
Podeli
(Foto: GaudiLab/shutterstock.com)
Prošle godine bilo je dosta transakcija s poslovnim nekretninama u Sloveniji, a među prodavnicama izdvajaju se prodaja Mercatorovih centara i centara Stop Shop.

Prema podacima kompanije za nekretnine Remaks, među kancelarijama izdvajaju se Centar Tivoli, u industrijskom segmentu prodaja nekadašnjeg Litostroja, a hit su bila parkirališta, prenosi SeeBiz.

Prošle godine najveća je bila Mercatorova prodaja i otkup 10 trgovačkih centara, koje je izvršila Supernova za 116 mil EUR, a slede prodaja osam prodavnica Stop Shop-a, od kojih su tri u Sloveniji, ostatak u Hrvatskoj i Srbiji, koje je Immofinanz kupio od MID grupe za ukupno 90 mil EUR.

Kada je reč o kancelarijskim prostorima, izdvaja se transakcija KD Sklada, koji su od kompanije VB Real Estate kupili Tivoli centar iz Ljubljane za 13 mil EUR, a zgradu Stakleni dvor za 12,7 mil EUR.

Parkiralište Šentpeter u Ljubljani, koje ima 472 parkirna mesta, kupio je List Slopark iz Rajtenburga za 14,55 mil EUR, dok je gradsko parkiralište u Mariboru sa 810 parkirnih mesta kupio GMG Investments od preduzeća F City za 4,5 mil EUR.


Kada se radi o hotelima, Kapitalska družba i modra zavarovalnica kupili su San Simon Resort u Izoli od hotela Bernardin, a posao je iznosio oko 10 mil EUR.

KD Kvart je prodao hotelski deo za 9 mil EUR kompaniji Brtprule, a novom vlasniku dodeljen je i novi City Hotel Ljubljana, koji je porodica Tatić kupila od porodice Elephant i Sikim po nepoznatoj ceni.

Kod ostalih nekretnina ističe se ugovor o kupovini Marine Portorož, koji će Adventura Holding i Glen kupiti od DZS-a za 21 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.