Izvor: RTS | Nedelja, 14.04.2019.| 23:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije do avgusta 2021. godine

Budući izgled KCS-a
Predsednik Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, investicije vredne 110 mil EUR, i poručio da ulaganja u kliničke centre drastično menjaju sliku srpskog zdravsta i cele Srbije i podižu standard građana i obezbeđuje znatno bolju zdravstvenu negu. On je najavio da će na proleće naredne godine početi radovi na izgradnji "Tiršove 2". Vučić je istakao i da je određena lokacija za gradnju – u Deligradskoj ulici.

Naveo je da je ostalo da se reši još nekoliko problema i da na proleće sledeće godine kreće izgradnja nove dečje klinike, "Tiršove dva". Vučić je istakao da je ulaganje od 110 mil EUR u KCS od najvećeg, kapitalnog značaja za Srbiju, jer je reč o ogromnom novcu koji se ulaže za izgradnju nove zgrade Kliničkog centra i obnovu stare, a ceo posao bi trebalo da bude završen do avgusta 2021. godine.

Vučić je najavio da će na jesen početi radovi na novoj zrgadi Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, a na proleće naredne godine i na Kliničkom centru u Kraguejevcu.

Takođe, dodao je da će u Kliničkom centru, posle izgradnje i obnove, biti 930 novih ležajeva, od kojih 200 novih u intenzivnoj nezi.

Kako je rekao, gradi se i novi Urgentni centar, koji će biti najmoderniji, pošto su nabavljeni "iks" i "gama" nož, akceleratori i ostali aparati.

Predsednik je najavio i da će svakako biti novog zapošljavanja u zdravstvu.

Novi KCS između ostalog imaće i novi Urgentni centar, renoviranu Polikliniku, proširene laboratorije, 930 bolničkih kreveta, 200 kreveta u odeljenjima intenzivne nege, i 30 operacionih sala.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.